Ήττα της Εθνικής από τη Βραζιλία – “Τελικός” ο αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία

Την ήττα με 79-78 από τη Βραζιλία γνώρισε η Εθνική μας σε ένα παιχνίδι θρίλερ για την 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία της Ελλάδας στη διοργάνωση σε σχέση με τον αντίπαλο στη νοκ άουτ φάση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι την Πέμπτη θα νικήσουμε τη Νέα Ζηλανδία και θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όμως δεν τα κατάφερε.

Νωρίτερα, o Βαρεζάο είχε κάνει το 78-76 με floater, με την Εθνική να έχει τη μπάλα για επίθεση 14” πριν από το τέλος.Θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως ο Καλάθης δεν έκανε καλή επιλογή, βγάζοντας πάσα στον Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης δεν μπόρεσε να σκοράει με φόλοου, ενώ στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Μπαρμπόσα. Ο Βραζιλιάνος διεθνής αστόχησε στην πρώτη βολή και έβαλε τη δεύτερη, διαμορφώνοντας το σκορ σε 79-76. Η Βραζιλία έκανε ένα παιδαριώδες λάθος δίνοντας στην Εθνική ελπίδες. Ο Λουσάντα έκανε φάουλ

στον Σλούκα, την ώρα που προσπάθησε να σουτάρει από το κέντρο δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, στέλνοντάς τον στη γραμμή των βολών. Ο Σλούκας έβαλε τις δύο πρώτες βολές, όμως έχασε την τρίτη και καθοριστική.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας προηγήθηκε με 19-15 της Βραζιλίας, η οποία έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ημίχρονο τελείωσε με την Εθνική να προηγείται  30-40 της Βραζιλίας, όμως εφιαλτικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 26-13 υπέρ των καριόκας που ανέτρεψαν τη διαφορά των 10 πόντων με την οποία έχαναν στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 56-53.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Πλέον, ο αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη στις 15:30 αποτελεί “τελικό” για την Εθνική.Η Βραζιλία, με δύο νίκες, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ