Το ΚΚΕ για την τραγωδία στη Λευκάδα

Το ΚΚΕ για την τραγωδία στη Λευκάδα

«Οι νεκροί μετανάστες – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά – ανοιχτά της Λευκάδας έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μίας καλύτερης ζωής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την τραγωδία με μετανάστες στη Λευκάδα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: «Το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου.

Η προοπτική βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Κανένας λαός να μην δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Χρειάζεται ενιαία πάλη για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK