Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφερόμενος σε εσωτερικά ζητήματα και επικρίνοντας τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του.
Στη συνέχεια, μίλησε για την Επιχείρηση «Επική Οργή», την ονομασία που δίνουν οι ΗΠΑ για τον πόλεμο με το Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τον συνήθη ισχυρισμό του ότι κερδίζει συντριπτικά το Ιράν, λέγοντας: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πλήττουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν σε επίπεδο που λίγοι άνθρωποι έχουν ξαναδεί».
«Είναι άθλιοι μαχητές, αλλά εξαιρετικοί διαπραγματευτές»
Επανέλαβε, επίσης, ότι το Ιράν τον «εκλιπαρεί» να κάνει μια συμφωνία.
«Με εκλιπαρούν να γίνει μια συμφωνία. Όχι εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι Ιρανοί είναι «άθλιοι μαχητές, αλλά εξαιρετικοί διαπραγματευτές».
Υποστήριξε, επίσης, ότι το Ιράν «είχε σχέδιο να καταλάβει τη Μέση Ανατολή» και χρησιμοποίησε την απειλή ότι η Τεχεράνη θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα ως δικαιολογία για τις επιθέσεις.