Φθιώτιδα: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται 58χρονος ύστερα από δάγκωμα οχιάς

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα οχιάς ενώ μάζευε ξύλα σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας.
  • Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο άνδρας δέχθηκε δάγκωμα στο δάχτυλο, με την αντίδραση να είναι άμεση και έντονη, καθώς το οίδημα επεκτάθηκε γρήγορα έως τον ώμο.
  • Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού, η κατάσταση του ασθενούς χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, καθώς η φαρμακευτική αγωγή φαίνεται να περιορίζει σταδιακά το οίδημα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα οχιάς ενώ μάζευε ξύλα σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο άνδρας βρισκόταν στην ύπαιθρο, συγκεντρώνοντας ξύλα από εργασίες συντήρησης, και δέχθηκε δάγκωμα στο δάχτυλο. Η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη, με το οίδημα να επεκτείνεται γρήγορα έως τον ώμο.

Η έγκαιρη κινητοποίηση κρίθηκε καθοριστική, καθώς ο 58χρονος ζήτησε άμεσα ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ για στενή παρακολούθηση. Οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία του, στοχεύοντας στην πλήρη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το δηλητήριο.

Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού, η κατάσταση του ασθενούς χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, καθώς η φαρμακευτική αγωγή φαίνεται να περιορίζει σταδιακά το οίδημα. Ο άνδρας θα παραμείνει υπό νοσηλεία για τις επόμενες ημέρες, μέχρι να διασφαλιστεί η πλήρης σταθεροποίηση της υγείας του.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.