Κολομβία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο κοκαΐνης στη Βενεζουέλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, κατήγγειλε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν εργοστάσιο επεξεργασίας κοκαΐνης στη Βενεζουέλα, στην παραθαλάσσια πόλη Μαρακαϊμπο.
  • Ο Κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση αυτή συνδέεται με την ανάμιξη πάστας κόκας για την παραγωγή του ναρκωτικού, δηλώνοντας: «Ξέρουμε ότι ο Τραμπ βομβάρδισε ένα εργοστάσιο στο Μαρακαϊπο, το οποίο, όπως πιστεύουμε, αναμιγνύει πάστα κόκας για την παραγωγή κοκαΐνης».
  • Η ανάρτηση του Πέτρο ήρθε μία ημέρα μετά τη δήλωση του Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήγμα των ΗΠΑ σε περιοχή της Βενεζουέλας με σκάφη που μετέφεραν ναρκωτικά, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για την ίδια τοποθεσία.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, δηλώνοντας δημόσια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν εργοστάσιο επεξεργασίας κοκαΐνης στη Βενεζουέλα και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια πόλη Μαρακαϊμπο. Ο Κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση αυτή συνδέεται με την ανάμιξη πάστας κόκας για την παραγωγή του ναρκωτικού.

«Ξέρουμε ότι ο Τραμπ βομβάρδισε ένα εργοστάσιο στο Μαρακαϊπο, το οποίο, όπως πιστεύουμε, αναμιγνύει πάστα κόκας για την παραγωγή κοκαΐνης», έγραψε ο Πέτρο στην πλατφόρμα Χ, δίνοντας μια νέα διάσταση στη συζήτηση για τις μεθόδους καταπολέμησης των καρτέλ ναρκωτικών.

Η ανάρτηση του προέδρου της Κολομβίας ήρθε μία ημέρα μετά τη δήλωση του ίδιου του Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν σε πλήγμα σε περιοχή της Βενεζουέλας, όπου βρίσκονταν σκάφη τα οποία μετέφεραν ναρκωτικά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά την ίδια τοποθεσία που αναφέρει ο Γκουστάβο Πέτρo.

Πηγή: AFP.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.