Μητσοτάκης για μείωση των πλεονασμάτων: Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι;

Με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είδε διαδοχικά όλους τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους κυπριακών συλλόγων.

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Ερωτηθείς επίσης για το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε: «Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Επίσης κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στο Νίκο Αναστασιάδη μια χειροποίητη ελληνική γραβάτα. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», αναφέρουν πηγές ότι είπε στον Κύπριο πρόεδρο. «Θα τη βάλω στη συλλογή μου», του απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ