Η πρώτη τεχνητή καρδιά θα δοκιμαστεί σε άνθρωπο στη Γαλλία. Τη δημιούργησε ο καρδιοχειρουργός, εμπνευστής της τεχνητής βαλβίδας, Αλέν Καρπεντιέ.Η τεχνητή καρδιά θα αποτελείται από δεξιά και αριστερή κοιλία και τις τέσσερις καρδιακές βαλβίδες και αν την αποδεχτεί το σώμα, θα δώσει ελπίδες σε 100 χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν μόσχευμα καρδιάς.Η τεχνητή καρδιά αναμένεται να δοκιμαστεί εντός του 2012 σε 4 με 5 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.Η συγκεκριμένη καρδιά θα περιέχει το δικό της ερεθισματαγωγό σύστημα το οποίο θα της επιτρέπει να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται κατάλληλα στις ανάγκες του ασθενούς στην καθημερινότητά του.
Οι Γάλλοι κατασκεύασαν την πρώτη τεχνητή καρδιά
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το Enikos στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
3 ώρες πριν
Live – Euroleague: Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 28-12 (Β’ περίοδος) – Ο πρώτος ημιτελικός του Final Four
8 ώρες πριν
Από τα 80 στα 58 κιλά: Γυναίκα αποκαλύπτει πώς έχασε βάρος παρά τις ορμονικές διαταραχές
10 λεπτά πριν
Πρίγκιπας Ουίλιαμ για την Κέιτ: «Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος – Η οικογένειά μας δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς εκείνη»
17 λεπτά πριν
Βόλος: Στη φυλακή ο 65χρονος «stalker» που έκανε κόλαση τη ζωή της πρώην συντρόφου του – Το μήνυμα που οδήγησε σε νέα καταδίκη
22 λεπτά πριν
Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Δείτε αν είστε δικαιούχος
ENIKOS NETWORK
Καθησυχαστικοί οι γιατροί για την υγεία της Ειρήνης Αγαπηδάκη μετά την αδιαθεσία στη Βουλή