Λευκωσία: Τρεις Ισραηλινοί δέχθηκαν επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο – Από τη Συρία οι δράστες

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Με αιχμηρό αντικείμενο δέχθηκαν επίθεση τρεις Ισραηλινοί στη Λευκωσία, με έναν εξ αυτών να τραυματίζεται.
  • Η αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτους, συριακής καταγωγής, ενώ διερευνώνται τα κίνητρα της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου ρατσιστικών κινήτρων.
  • Ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Κύπρο, Ορέν Ανολίκ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος από τη βίαιη επίθεση» και πρόσθεσε ότι «τέτοια αντισημιτική βία δεν έχει θέση στην Κύπρο».

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο δέχθηκαν τρεις Ισραηλινοί στη Λευκωσία, με έναν εξ αυτών να τραυματίζεται, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης. Ένας από τους Ισραηλινούς χτυπήθηκε στο αυτί και έλαβε ιατρική φροντίδα μετά το περιστατικό.

Η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα ανθρωποκυνηγητό και αργότερα συνέλαβε δύο ύποπτους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως άνδρες συριακής καταγωγής.

Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Λευκωσίας για ανάκριση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ξεκίνησε το επεισόδιο και αν η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα. Η έρευνα συνεχίζεται.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τη βίαιη επίθεση κατά Ισραηλινών πολιτών στη Λευκωσία, που στοχοποιήθηκαν αποκλειστικά λόγω της, εμφανώς, εβραϊκής τους ταυτότητας», έγραψε στο X ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Κύπρο, Ορέν Ανολίκ. «Τέτοια αντισημιτική βία δεν έχει θέση στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.