Ιράν: Διαψεύδει ο Αμπάς Αραγτσί ότι συνομιλεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί διέψευσε κατηγορηματικά χθες Δευτέρα δημοσίευμα του Axios σύμφωνα με το οποίο έχει ξαναρχίσει τις επαφές με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ.

«Η τελευταία επαφή μου με τον κ. Γουίτκοφ έγινε πριν από την απόφαση του εργοδότη του να σκοτώσει τη διπλωματία με ακόμη μια παράνομη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί μέσω X.

«Οποιοσδήποτε ισχυρός περί του αντιθέτου κατά τα φαινόμενα μόνο σκοπό έχει να παραπλανήσει όσους εμπορεύονται πετρέλαιο και την κοινή γνώμη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα χθες ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε, επικαλούμενος πηγή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλη «ενημερωμένη» πηγή του, χωρίς να κατονομάζει ούτε τη μια ούτε την άλλη, ότι έχει επανενεργοποιηθεί δίαυλος επικοινωνίας των δυο εμπόλεμων κρατών τις τελευταίες ημέρες και ότι ο κ. Αραγτσί έστειλε μηνύματα όσον αφορά τρόπους για τον τερματισμό του πολέμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK