Βροχή από μολότοφ στη Θεσσαλονίκη – Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο ΑΠΘ – BINTEO

Eπτά προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πραγματοποίησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μια ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη. Με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησαν οδοφράγματα επί της Εγνατίας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και μάρμαρα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες απέναντι, στο «Παλαί ντε Σπορ». Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου δύο ώρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο κομμάτι της Εγνατίας έχει αποκατασταθεί αυτή την ώρα, όπως και στους δρόμους γύρω από την Πανεπιστημιούπολη. Στο σημείο αναμένονται συνεργεία του δήμου για να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ενώ το πρωί θα γίνει απολογισμός των καταστροφών στην Πολυτεχνική Σχολή, αφού οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ότι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

Πηγή πληροφοριών: typosthes.gr, seleo.gr, thestival.gr, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ