Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 100 κουκουλοφόροι έχοντας ορμητήριο το κτίριο του πολυτεχνείου εκτόξευαν επί ώρες μολότοφ, πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, καθώς και στην πίσω πλευρά του Πολυτεχνείου.

Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στην Στουρνάρη και σε άλλα στενά των Εξαρχείων, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απωθήσουν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε εσπευσμένα μια γυναίκα που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται στα Εξάρχεια. Πρόκειται για δικηγόρο η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

H γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι, λίγο πάνω από το γόνατο, από φωτοβολίδα που σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ . Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς.

Για τα επεισόδια στην Αλεξάνδρας έγινε μια προσαγωγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ