Σούρας στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει παιδί που να υποφέρει για κάτι και να μην το δείχνει

“Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να θίξουμε τη μνήμη του παιδιού, που ήταν ανήλικος, αλλά επίσης δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τους γονείς ” δήλωσε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλη.

“Μπορούμε μόνο γενικά να μιλήσουμε. Πολλές φορές τα παιδιά μιλάνε, αλλά επίσης πολλές φορές δεν μιλάνε, εξαρτώνται όλα από την επαφή των γονιών από το παιδί και από την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο σπίτι, υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες. Αυτά τα βλέπουν μέσα στην οικογένεια πρώτα από όλα οι γονείς. Οι δεύτεροι που οφείλουν να τα δουν είναι οι δάσκαλοι, είτε είναι στο δημοτικό είτε είναι στο Γυμνάσιο. Πάνω από τους γονείς θα έπρεπε να υπάρχει μια πολιτειακή κάλυψη” ανέφερε σχετικά με τα κρούσματα bullying.

“Δεν υπάρχει παιδί που να υποφέρει για κάτι και να μην το δείχνει είτε με τον λόγο, είτε με τη συμπεριφορά. Ποτέ. Ένας γονιός όχι μόνο οφείλει αλλά αυτονόητα θα δει τη διαφορά” τόνισε.

“Όλος ο κόσμος μιλάει για bullying, έρχεται από όλες τις μεριές του πλανήτη, όλα μαθαίνονται πιά με ένα κουμπί και το Bullying δεν είναι απλά σε σπρώχνω, το “φυτό” είναι ο καλός μαθητής, το “μπάζο” είναι μια κοπέλα που δεν είναι όμορφη, αρχίζουν τα πράγματα και χειροτερεύουν, μπαίνουν τα παιδιά σε περιθώριο, τους δίνεται ένας χαρακτηρισμός που τα ακολουθεί πάντα, λόγω του μιμιτισμού αυτό επεκτείνεται. Αυτά δεν υπήρχαν παλαιότερα, υπήρχαν οι προσωπικές αντιπαλότητες μόνο, που τέλειωναν με μία τιμωρία” συμπλήρωσε.

“Το πως συμπεριφέρονται οι οικογένειες και του μάγκα, του θύτη δηλαδή, αλλά και του θύματος και πως συμπεριφέρονται τα παιδιά και οι δάσκαλοι έχει να κάνει με τους ειδικούς που μπορούν να τους μάθουν αυτά τα πράγματα. Η πολιτεία πλέον θα πρέπει να σκεφτεί μήπως οι ειδικοί κατατοπίσουν τους γονείς και τους δασκάλους και έτσι πιθανώς το bullying να αρχίσει να μειώνεται” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ