Συνταγή για εύκολη αυγοσαλάτα – Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό

Η αυγοσαλάτα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα. Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να την ετοιμάσετε στο σπίτι. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας την αυγοσαλάτα ένα θρεπτικό πιάτο. Μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους, σκέτη, πάνω σε ψωμί, κράκερ ή λαχανικά.

Υλικά για τη συνταγή

  • 6 αυγά, σφιχτά βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζανιού σέλινο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίζετε τα βρασμένα αυγά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε), το σέλινο (αν χρησιμοποιείτε), το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτετε τα κομμένα αυγά και ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σερβίρετε την αυγοσαλάτα κρύα, σκέτη ή πάνω σε ψωμί, κράκερ ή λαχανικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK