Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Παράλληλα, αναμένονται χιόνια αλλά και ισχυροί άνεμοι που θα σαρώσουν τη χώρα. Η Τρίτη αποτελεί τη δυσκολότερη ημέρα, με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο καθώς και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως από το βράδυ οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ