Δήμαρχος Ιθάκης: Ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στο παλάτι του Οδυσσέα

«O Πρωθυπουργός μάς διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στο παλάτι του Οδυσσέα που είχαν σταματήσει το 2009. Θεωρώ ότι η Ιθάκη θα κερδίσει πάρα πολλά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ιθάκη.

«Είχαμε συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας με τον Πρωθυπουργό και συζητήσαμε όλα τα θέματα και τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε το επόμενο διάστημα. Είχαμε πολύ καλό κλίμα» είπε ο δήμαρχος Ιθάκης και πρόσθεσε: «συζητήσαμε το θέμα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη, στον χώρο του Αγίου Αθανασίου όπου βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα. Ο δήμος, με δικά του χρήματα, 120.000 ευρώ, χρηματοδοτεί σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου για την ανάδειξη του χώρου».

Όπως επισήμανε ο κ. Στανίτσας, «μέχρι το 2009 γίνονταν ανασκαφές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχουν σταματήσει όμως και χθες ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει το υπουργείο Πολιτισμού με έκτακτη χρηματοδότηση, για να συνεχιστούν οι ανασκαφές».

«Η Ιθάκη είναι σημείο αναφοράς για όλον τον κόσμο. Συμβολίζει τα πάντα και θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ένα νέο ξεκίνημα από την Ιθάκη. Ευελπιστώ και εγώ από σήμερα να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τα οχτώ χρόνια που πέρασαν ήταν δύσκολα για όλους μας, δεν αντέχουμε άλλο, ούτε ως χώρα ούτε ως λαός» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ