Κόντρα Πλεύρη – Αρβανίτη για το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ: «Γιατί να προστατεύονται διακινητές;» – «Ποινικοποιείται η αλληλεγγύη»

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης, Θάνο Πλεύρη, και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση.
  • Ο Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «πρωτοφανή επίθεση κατά της Κοινωνίας των Πολιτών», υποστηρίζοντας ότι «Ποινικοποιεί τη συμμετοχή σε ΜΚΟ που δείχνουν αλληλεγγύη σε μετανάστες».
  • Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι δέχεται κριτική επειδή αυστηροποιεί τις ποινικές κυρώσεις για τους διακινητές και κόβει τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων σε ΜΚΟ, θέτοντας το ερώτημα: «γιατί;».

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης, Θάνο Πλεύρη και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη.

Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση, το οποίο ο Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή επίθεση κατά της Κοινωνίας των Πολιτών».

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η επίθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης στην Κοινωνία των Πολιτών δεν έχει προηγούμενο. Ποινικοποιεί τη συμμετοχή σε ΜΚΟ που δείχνουν αλληλεγγύη σε μετανάστες και επιβάλλει ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας παραβιάζοντας το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Στα όσα αναφέρονται απάντησε ο Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας ότι δέχεται κριτική από την ελληνική και ευρωπαϊκή Αριστερά επειδή αυστηροποιεί τις ποινικές κυρώσεις για τους διακινητές παράνομων μεταναστών και περιορίζει τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων σε ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα γράφει σε ανάρτησή του:

«Η ελληνική και ευρωπαϊκή αριστερά με εγκαλούν γιατί αυστηροποιώ τις ποινικές κυρώσεις για τους διακινητές παράνομων μεταναστών και κόβω τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων σε ΜΚΟ. Ενδιαφέρονται συγκεκριμένα για την προστασία του εγκληματία που θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ για παράνομη διακίνηση μεταναστών και τυγχάνει να είναι μέλος σε ΜΚΟ και επιθυμούν  τη μη διαγραφή από το μητρώο ΜΚΟ που η διοίκησή της θα εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων μεταναστών. Η ερώτηση απλή: γιατί;».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.