Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στην Τουρκία: Να πάψουν οι έκνομες και βάρβαρες συμπεριφορές

«Η Ελλάδα είναι μαζί και είναι δίπλα στην Κύπρο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του μετά την στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε, στη Λευκωσία, για την επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 59 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής ανεξαρτησίας και σημείωσε «πως είμαι εδώ για να αποτίσω, μια ακόμα φορά, έναν ελάχιστο φόρο τιμής, εκεί που κάποτε είχε αποδοθεί βαρύτατος φόρος αίματος. Η παρουσία μου εδώ, εκπέμπει και ένα στίγμα απόλυτης υποστήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο».

«Παρακολουθήσαμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τμήματα της Εθνικής Φρουράς μαζί με τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου και φυσικά την Ελληνική Δύναμη Κύπρου να παρελαύνουν γεμάτα αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, αλλά και με τα σύγχρονα οπλικά συστήματά τους. Νιώσαμε ότι η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ΥΠΕΘΑ «αγωνιζόμαστε με κοινό όραμα για μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και υπερήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένοι και υποστηριζόμενοι από το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές».

«Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί, από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γαύδο του Κρητικού Πελάγους και από τους Οθωνούς του Ιονίου μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο, στην Κύπρο. Προβάλει ένας ενιαίος άξονας, υποστήριξης, αλληλεγγύης, συμπόρευσης, αδελφοσύνης. Χρόνια πολλά στην Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ