Ζελένσκι στο Νταβός: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός – ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ζελένσκι: Η επίθεση στο Ντνίπρο καταδεικνύει την ανάγκη επίσπευσης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε πως δεν είναι σίγουρος ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ζωντανός. «Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιον να μιλήσω και για ποιο πράγμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς αν είναι ζωντανός και ποιος παίρνει τις αποφάσεις» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να υπόσχεται στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και την επόμενη μέρα να εξαπολύει μια εισβολή πλήρους κλίμακας σε μια χώρα. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε “ειρηνευτικές συνομιλίες”, δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε».

Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βάζει τέλος σε σειρά συμφωνιών με το Συμβούλιο της Ευρώπης

 

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Λίγη ώρα μετά την δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κρεμλίνο απάντησε στον Ουκρανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως τόσο ο Πούτιν όσο και ολόκληρη η Ρωσία παραμένουν ζωντανοί.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Πούτιν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη σημερινή Ουκρανία και για τον Ζελένσκι. Και είναι σαφές ότι από καθαρά ψυχολογική άποψη, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπήρχε ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν. Όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία και ο Ζελένσκι συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε τι ρωσικό, τόσο το καλύτερο για εκείνους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ