Παρίσι: Η στιγμή που ο μακελάρης μπαίνει σε κουρείο με το όπλο στο χέρι – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι την Πέμπτη (22/12) έφεραν στη δημοσιότητα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Επίθεση στο Παρίσι: Ο 69χρονος εξέφρασε «μίσος για τους ξένους» – Τι λέει η εισαγγελέας

Στο βίντεο φαίνεται ο 69χρονος ο οποίος φορώντας ένα κόκκινο μπουφάν μπαίνει σε ένα κουρείο, κοντά στο πολιτιστικό κέντρο όπου άνοιξε πυρ και με το όπλο στο χέρι απειλεί όσους βρίσκονται σε αυτό.

Γαλλία: Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε ο 69χρονος που σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι

Σε δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 69χρονος έχει ακινητοποιηθεί από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κουρείο.

Υπό καθεστώς επίσημης έρευνας ο 69χρονος για τη δολοφονία στο Παρίσι

Ο άντρας που είναι ύποπτος για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί υπό καθεστώς επίσημης έρευνας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελέως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί συνελήφθη την Παρασκευή, μετά τα θανάσιμα πυρά που δέχθηκαν δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα κοντινό καφέ στο πολυσύχναστο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κουρδική κοινότητα που προετοιμάζονταν να τιμήσει την 10η επέτειο της δολοφονίας τριών ακτιβιστών που δεν έχει εξιχνιαστεί, προκαλώντας διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, όταν ένας ύποπτος τεθεί σε καθεστώς επίσημης έρευνας, σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές και δεμένες αποδείξεις προς την κατεύθυνση του βασικού υπόπτου για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Την έρευνα διεξάγει ένας αφοσιωμένος δικαστής που θα εξετάσει τις κατηγορίες για τη διάπραξη εγκλήματος, απόπειρα δολοφονίας, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελικού γραφείου.

Οι εκπρόσωποι των Κούρδων κάλεσαν προκειμένου να θεωρηθεί η δολοφονία ως τρομοκρατική επίθεση. Οι Κούρδοι καλούν για την πραγματοποίηση μιας σιωπηρής διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο σημείο των δολοφονικών επιθέσεων.

Τουρκικός δάκτυλος πίσω από την επίθεση στο Παρίσι;

Oι εφημερίδες L’Humanité της Παρασκευής και Liberation της Δευτέρας, αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από την επίθεση κατά της κουρδικής κοινότητας, το απόγευμα της Παρασκευής στο Παρίσι, μπορεί να κρύβεται και Τουρκικός δάκτυλος.

«Την παραμονή της δέκατης επετείου της τριπλής δολοφονίας ακτιβιστών στο Παρίσι από έναν άνδρα που ενεργούσε πιθανότατα κατ’ εντολή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι ηγέτες των Κούρδων της Γαλλίας, μετά τη δολοφονική επίθεση στην Rue d’Enghien την Παρασκευή, ζητούν την παραπομπή της υπόθεσης στην Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία» αναφέρει το δημοσίευμα της Liberation.

Σύμφωνα με πληροφορίες της L’Humanité, «ο άνδρας αποβιβάστηκε από αυτοκίνητο μπροστά από την έδρα του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDKF), ενώ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση περίπου εξήντα Κούρδων γυναικών, η οποία τελικά αναβλήθηκε κατά μία ώρα την τελευταία στιγμή. Η σφαγή αποφεύχθηκε. Ποιος θα μπορούσε να έχει πληροφορήσει τον δολοφόνο;»

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης: «Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας είχε ειδοποιήσει τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες πριν από 20 ημέρες για επικείμενο χτύπημα! Η έδρα του ΚΔΣΓ δεν φυλασσόταν από τη γαλλική αστυνομία ενώ πριν από δέκα χρόνια τρείς γυναίκες από το Κουρδιστάν είχαν δολοφονηθεί. Και η επίθεση της Παρασκευής φαίνεται να ήταν μια επίθεση κατά γυναικών».

Αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός CNEWS, σε ρεπορτάζ του ανέφερε πως ο ξεσηκωμός των Κούρδων στο περιθώριο της διαδήλωσης του Σαββάτου στη μνήμη των θυμάτων, προκλήθηκε επειδή Τούρκοι έκαναν το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ