ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία στην Καλιφόρνια – Ένας νεκρός και τέσσερις σοβαρά τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από επίθεση ενόπλου μέσα σε εκκλησία των πρεσβυτεριανών στη Λαγκούνα Γουντς, στη νότια Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας πως συνέλαβαν έναν ύποπτο.

Η αστυνομία αντέδρασε όταν ενημερώθηκε «για πυρά μέσα σε εκκλησία» με «πολλά θύματα, που έχουν υποστεί τραύματα από σφαίρες»· «θέσαμε υπό κράτηση έναν ύποπτο και κατασχέσαμε το όπλο που πιθανόν χρησιμοποιήθηκε» στην επίθεση, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ, στην Καλιφόρνια, μέσω Twitter.

 

Στη Λαγκούνα Γουντς, πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, κατοικούν κυρίως συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, όλα τα θύματα ήταν ενήλικοι και οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του υπέκυψε επιτόπου, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το μακελειό μέσα στην εκκλησία είναι το δεύτερο mass shooting – επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών – του σαββατοκύριακου. Διαπράχθηκε την επομένη του φόνου 10 ανθρώπων από βαριά οπλισμένο νεαρό ρατσιστή σε κατάστημα στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ως αυτό το στάδιο, η αστυνομία της Καλιφόρνιας δεν έχει κάνει καμία εκτίμηση για τα κίνητρα της χθεσινής επίθεσης.

Καλιφόρνια Πυροβολισμοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ