BBC: Πώς το κλείσιμο της USAID προκαλεί τρύπα 10% στα έσοδα της ανθρωπιστικής του υπηρεσίας

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) που βασικά προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλον τον κόσμο, και την οποία έκλεισαν o Elon Musk και ο Donald Trump χρηματοδοτούσε την ανθρωπιστική υπηρεσία του BBC με 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, αποκαλύπτει σήμερα η MailOnline.

Το πλήρες κλείσιμο της USAID, για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ έχει πει ότι “διοικείται από τρελούς ριζοσπάστες”, θα άνοιγε μια τεράστια τρύπα στον ετήσιο προϋπολογισμό του BBC Media Action.

Το BBC Media Action είναι η φιλανθρωπική οργάνωση του BBC για τη διεθνή ανάπτυξη, η οποία εκπαιδεύει δημοσιογράφους και παράγει προγράμματα που μεταδίδονται σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου.

Χρηματοδοτεί μια σειρά από έργα σε 30 χώρες και 50 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, από τη συμβουλευτική υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για την παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης μέχρι την “καθοδήγηση” δημοσιογράφων στην Αφρική για την κλιματική αλλαγή και την “αλλαγή των αντιλήψεων” σχετικά με τον εμβολιασμό Covid-19.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία γιορτάζει την 25η επέτειό της, αναφέρει ότι το έργο της “οικοδομεί ισχυρότερες δημοκρατίες”, κάνει έναν “ασφαλέστερο, πιο κατοικήσιμο πλανήτη” και δημιουργεί “κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς” – ειδικά για τα άτομα με αναπηρία και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Πέρυσι η USAID έδωσε στο BBC Media Action 3,23 εκατ. δολάρια (2,6 εκατ. λίρες) από τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, γεγονός που την καθιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο δωρητή της φιλανθρωπικής οργάνωσης με έδρα τη Βρετανία. Τους προηγούμενους 12 μήνες η USAID χορήγησε 2,35 εκατ. δολάρια (1,89 εκατ. λίρες) για τη χρηματοδότηση έργων στο Αφγανιστάν, την Κένυα, τη Μιανμάρ, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και άλλα κράτη.

Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές αμφισβήτησαν κατά πόσον όλο το έργο της πληροί τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία αύξησε σημαντικά την οικονομική στήριξη όσο ο Τζο Μπάιντεν ήταν στον Λευκό Οίκο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK