Νέα απόφαση – βόμβα για επιστροφή των δώρων- Έρχονται μαζικές αγωγές από συνταξιούχους

Απόφαση- σταθμό για τους δημοσίους υπαλλήλους με την οποία διατάσσεται η επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. Πρόκειται για επιστροφές ποσών της περιόδου 2014,2015 και 2016.

Τα ποσά της επιστροφής κυμαίνονται από 500 έως 1.437,50 ευρώ. Τα δώρα έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012.

Ήδη χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν την επιστροφή των κομμένων δώρων, ενώ η Νομική Υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ γνωμοδότησε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση προς το Τμήμα Μισθοδοσίας για να διακοπεί η παραγραφή των σχετικών αξιώσεων.

Παρόμοια απόφαση, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από το Ειρηνοδικείο Αθηνών που έκανε δεκτή αγωγή υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα μαζικές είναι οι αγωγές που κατατίθενται από μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων μετά τη γνωστή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων σε συνταξιούχο που προσέφυγε κατά διατάξεων.

Πηγή πληροφοριών: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ