Εικόνες σοκ στο Τέξας – Έφιπποι αστυνομικοί τραβούν με σχοινί Αφροαμερικανό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ έπειτα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο στα οποία φαίνονται δύο έφιπποι αστυνομικοί στο Τέξας να τραβούν με σχοινί έναν Αφροαμερικανό, στον οποίο έχουν περάσει χειροπέδες.

Το περιστατικό που ξύπνησε μνήμες από την εποχή της δουλείας στον αμερικανικό νότο, σημειώθηκε στην πόλη Γκάλβεστον του Τέξας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο 43χρονος που είναι άστεγος εδώ και επτά χρόνια και πάσχει από διπολική διαταραχή, για την οποία δεν ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ο 43χρονος συνελήφθη γιατί είχε βρει κατάλυμα σε μέρος, όπου η αστυνομία του είχε απαγορεύσει να πάει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του Γκάλβεστον ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη πρακτική.

“Κατανοούμε το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η συγκεκριμένη ενέργεια και θεωρούμε ότι είναι καταλληλότερο να σταματήσουμε τη χρήση αυτής της τεχνικής”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com, theguardian.com

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@AdrBell

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: Twitter/@KPRC2Aaron

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ