Η Γαλλία καλεί το Ιράν να σεβαστεί την πυρηνική συμφωνία

Η Γαλλία ζήτησε από το Ιράν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από την διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μετά από την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα πάψει να εφαρμόζει ορισμένες από τις δεσμεύσεις της, με το Παρίσι να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

«Η Γαλλία λαμβάνει υπόψη της αυτές τις ανακοινώσεις με ανησυχία. Είναι δεσμευμένη να διασφαλίσει ότι αυτή η συμφωνία, που είναι κρίσιμη για το διεθνές καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και την διεθνή ασφάλεια, θα εφαρμοστεί πλήρως», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ολιβιέ Γκοβίν.

«Είναι σημαντικό να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που θα εμποδίσει την εφαρμογή των υποχρεώσεων όλων των πλευρών που σήμερα εμπλέκονται σε αυτή τη συμφωνία ή που θα πυροδοτήσει μια κλιμάκωση», συμπλήρωσε.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί πλήρως και ότι οι οικονομικοί δίαυλοι και δίαυλοι εξαγωγών του Ιράν θα παραμείνουν ανοιχτοί, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, οι οποίες αφορούν τους τομείς της βιομηχανίας σιδήρου, χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ