Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay (Γκόρντον Ράμσεϊ) μοιράστηκε την τεχνική μαγειρέματος που ακολουθεί για γευστικό σολομό, σε μόλις 7 λεπτά. Παράλληλα, αποκάλυψε το μυστικό του και ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για «απίστευτα ζουμερό» σολομό σε κάθε συνταγή.
Το μυστικό του Gordon Ramsay για τέλεια ψημένο σολομό
Ο διάσημος σεφ έδειξε σε βίντεο στο YouTube πώς να διατηρήσετε τη γεύση και την υγρασία του σολομού. «Το μυστικό πίσω από το μαγείρεμα ενός γευστικού σολομού είναι να τον μαγειρεύουμε με την πέτσα προς τα κάτω», αποκαλύπτει ο Gordon Ramsay. «Έτσι, προστατεύεται ο σολομός, δεν παραψήνεται και, ακόμα καλύτερα, πετυχαίνουμε τραγανή υφή και χρυσαφένια κρούστα».
Ορισμένες ακόμη χρήσιμες συμβουλές του διάσημου σεφ για το ψήσιμο του σολομού
Ο Gordon Ramsay συμβουλεύει επίσης να χαράξετε ελαφρώς το δέρμα του σολομού για πιο γρήγορο μαγείρεμα και τραγανότητα, και στη συνέχεια να το καρυκεύσετε με αλάτι και πιπέρι.
Επίσης, προτείνει να μην μαγειρέψετε τον σολομό όταν είναι παγωμένος, αλλά να τον αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι το ψάρι δεν θα στεγνώσει και θα επιταχυνθεί η διαδικασία μαγειρέματος.
Τα βήματα για τέλεια μαγειρεμένο σολομό σε μόλις 7 λεπτά
- Ζεστάνετε το τηγάνι πριν προσθέσετε το λάδι για να μην καεί.
- Προσθέστε λίγο λάδι και στη συνέχεια τοποθετήστε το σολομό.
- Καθώς ψήνεται ο σολομός, πιέστε τον απαλά με μια σπάτουλα για επίπεδη και τραγανή φλούδα.
- Αναποδογυρίστε τον σολομό για ομοιόμορφο ψήσιμο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και λίγο βούτυρο για επιπλέον γεύση και διατήρηση της υγρασίας.
- Αφήστε τον σολομό να σιγοψηθεί για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Στύψτε λίγο λεμόνι πριν το σερβίρετε με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.