Ζουμερός και πεντανόστιμος σολομός στον φούρνο – Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

O σολομός είναι από τα ψάρια που αρκετές γυναίκες προτιμούν, καθώς θεωρείται κατάλληλος για διατροφή. Ακολουθεί μια απλή και γρήγορη συνταγή, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή τους αγαπημένους σας. Είναι ιδανική και για το καλοκαίρι!

Ψητός σολομός με κρούστα μπαχαρικών και μουστάρδας

800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού

3 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λεμόνι

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ κρεμμύδι αποξηραμένο σε νιφάδες

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ πιπέρι

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν

1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο

1/2 κ. γ. δενδρολίβανο

1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.  Αλείφουμε την πάνω πλευρά του φιλέτου σολομού με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί, με την πέτσα (που την κρατάμε) προς τα κάτω και ψήνουμε το ψάρι για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε πάνω από τον σολομό τον ψιλοκομμένο άνηθο.

ΤΙP: Ιδανικά αγοράζουμε μεγάλο κομμάτι ψαριού γιατί ψήνεται καλύτερα και το κόβουμε σε μερίδες όταν ετοιμαστεί.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τον σολομό με baby πατάτες και βραστά ή ψητά λαχανικά (π.χ. καρότα και μπρόκολο). Για σως στις πατατούλες, μπορούμε να ανακατέψουμε σε ένα μπολάκι λίγο αλάτι, τζίντζερ, λεμόνι και φρέσκο δεντρολίβανο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ