Για ακόμη μια χρονιά μετά τη λειτουργία της «Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το κάψιμο του Ιούδα, μέσα στη θάλασσα από τους αλιείς του γνωστού θέρετρου της Αργολίδας την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 2019.
Εκατοντάδες ντόπιοι, ξένοι τουρίστες και επισκέπτες, συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Τολού και παρακολουθήσαν την πυρπόληση του Ιούδα.
Το ομοίωμα του Ιούδα είχε τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα μέσα στην θάλασσα και βάρκες με βεγγαλικά ξεκίνησαν από το λιμάνι του Τολού και πυρπόλησαν τον στόχο τους.
Με αυτό τον τρόπο οι Τολιανοί καταδίκασαν τον Ιούδα για την προδοσία του, ενώ οι επισκέπτες της περιοχής εντυπωσιάστηκαν από το έθιμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ψαρόβαρκες με τα βεγγαλικά.
Δείτε φωτογραφίες από το argolikeseidhseis.gr:
Γρίπη: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για έξαρση κρουσμάτων στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε
Γαλλία: Έτοιμοι για Χριστούγεννα στους δρόμους οι αγρότες – «Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν είναι αρκετές»
Φοροδιαφυγή και «κενό ΦΠΑ»: Πώς τα ψηφιακά εργαλεία έφεραν δισεκατομμύρια στα ταμεία του Δημοσίου
ENIKOS NETWORK
Έχετε καταρροή και φαγούρα στα μάτια στις γιορτές; Μπορεί να ευθύνεται το σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου






















