Πρέβεζα: Ζητήθηκε η εκταφή των αποβλήτων που μεταφέρθηκαν από την Κέρκυρα και ενταφιάστηκαν δίπλα στον ποταμό Λούρο – Δόθηκε διορία 24 ωρών 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν την Παρασκευή 3 από τους 15 κατηγορούμενους για την παράνομη ταφή αποβλήτων στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Έχει ζητηθεί η εκταφή των αποβλήτων που ήδη ενταφιάστηκαν εντός 24 ωρών.
  • Οκτώ φορτηγά ξεφόρτωσαν απόβλητα από την Κέρκυρα, τα οποία αποτελούνταν από κρέατα, ψάρια, συσκευασμένα τρόφιμα, πλαστικά και άλλα υλικά, χωρίς καμία αδειοδότηση ή τήρηση περιβαλλοντικών κανόνων.
  • Στο χώρο δίπλα στον ποταμό Λούρο εντοπίστηκαν 620 τόνοι αποβλήτων, εκ των οποίων οι 420 ενταφιάστηκαν παράνομα, με τον χώρο να βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν την Παρασκευή οι 3 από τους 15 κατηγορούμενους, για την παράνομη ταφή αποβλήτων, ζωικών και χημικών, στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Παράλληλα, έχει ζητηθεί η εκταφή των αποβλήτων που ήδη ενταφιάστηκαν εντός 24 ωρών.

Οκτώ φορτηγά έφτασαν την περασμένη Παρασκευή στην Φιλιππιάδα και ξεφόρτωσαν σε μονάδα αποτέφρωσης τα απόβλητα από την Κέρκυρα. Τα απόβλητα, αποτελούμενα από κρέατα, ψάρια, συσκευασμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, πλαστικά και άλλα υλικά, απορρίφθηκαν και ενταφιάστηκαν στο προαύλιο της εταιρείας, χωρίς καμία αδειοδότηση ή τήρηση περιβαλλοντικών κανόνων.

Για τη μεταφορά των δεκάδων τόνων αποβλήτων από την Κέρκυρα, είχε εκδοθεί ειδική άδεια, που αφορούσε, όμως, μόνο ζωικά απορρίμματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο χώρος όπου μεταφέρθηκαν στη Φιλιππιάδα, είναι δίπλα στον ποταμό Λούρο και υπολογίζεται ότι ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 600 τόνοι ζωικών υπολειμμάτων. Ο ιδιωτικός χώρος είναι υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση και πλήρη αποκλεισμό.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν στο χώρο της εταιρίας 620 τόνους αποβλήτων που μεταφέρθηκαν από την εταιρεία που κάηκε στην Κέρκυρα εκ των οποίων ενταφιάστηκαν οι 420. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ζητηθεί, μεταξύ άλλων, μέσα σε 24 ώρες να γίνει εκταφή των αποβλήτων που έχουν ενταφιαστεί, αλλά και απομάκρυνση των υπολοίπων από τον χώρο της εταιρείας.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.