«Κόμβος»: Η νέα ειδική υπηρεσία της Τροχαίας στη μάχη του κυκλοφοριακού – Με drones και κάμερες σε στρατηγικά σημεία

Νέα ειδική μονάδα με την ονομασία «Κόμβος» συστάθηκε από την Τροχαίο, ώστε να βοηθήσει στη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αττική.

Περίπου 150 αστυνομικοί θα στελεχώσουν τον «Κόμβο» και ήδη οι άνδρες της νέας μονάδας έδωσαν το παρών στη χθεσινή συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα.

Οι διαφορές του «Κόμβου» με άλλες μονάδες της Τροχαίας

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, μίλησε στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως η νέα υπηρεσία διαφοροποιείται από τις κλασικές μονάδες της Τροχαίας, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην άμεση αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων.

Για την αποτελεσματική διαχείριση της κυκλοφορίας, ο «Κόμβος» αξιοποιεί προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Με τη χρήση drones και καμερών, οι αρχές μπορούν να εντοπίζουν άμεσα σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την ταχεία παρέμβαση σε φανάρια και κεντρικούς οδικούς άξονες, στοχεύοντας στην άμεση αποσυμφόρηση και τη βελτίωση της ροής των οχημάτων.

Παρουσία σε στρατηγικά σημεία στην Αττική

Ο σχεδιασμός προβλέπει την παρουσία της δύναμης σε στρατηγικά σημεία σε όλη την Αττική. Ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι ακόμα και μια μείωση της κίνησης κατά 10% με 20% θα αποτελούσε σημαντική βελτίωση για την καθημερινότητα των πολιτών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK