Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η φωτογραφία με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη συμμετείχαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
  • Στη δεξίωση, ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση σε καλό κλίμα με τον Αμερικανό πρόεδρο, με την Αθήνα να εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου μια συνάντηση μαζί του.
  • Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία για άρση του casus belli και προκρίνοντας τον διάλογο.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Προέδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών, συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στους ηγέτες, ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση σε καλό κλίμα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου μια συνάντηση μαζί του.

Μητσοτάκης Τραμπ

Νωρίτερα ο ο Πρωθυπουργός είχε στείλει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μήνυμα στην Άγκυρα, να ανακαλέσει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως «ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος και όχι η γλώσσα των όπλων». Η Ελλάδα αναζητεί την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία και τα ήρεμα νερά πρέπει να μας επιτρέψουν να βρούμε λύσεις υπέρ και των δύο λαών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει μόνο ένα θέμα προς επίλυση, η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.