Πέρασε το νομοσχέδιο για τα μέτρα ελάφρυνσης και τις 120 δόσεις -ΒΙΝΤΕΟ

Η Βουλή ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ελάφρυνσης και τις 120 δόσεις, μετά από την τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, που διεξήχθη στην Ολομέλεια.

Μεταξύ των θετικών μέτρων, περιλαμβάνονται αυτά της 13ης σύνταξης και της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, ψήφισαν επί της αρχής όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΔΗΣΥ – Χ.Α. και ΠΟΤΑΜΙ), εκτός του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισαν “παρών”.

Τσίπρας: Τα μέτρα αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες που “γέννησε” η κρίση

Στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτά τα μέτρα αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες τις οποίες “γέννησαν” η κρίση και τα μνημόνια, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης, στο τέλος του χρόνου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας. Έκανε λόγο για μέτρα μόνιμα, που έχουν όχι μόνο φιλολαϊκό αλλά και φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα. “Το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό απ’ όσους μιλούν για κόλπα και για προεκλογικές παροχές”, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι τα μέτρα θα επιφέρουν επιπλέον ανάπτυξη.Επιπλέον, επιτέθηκε στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι πέφτει σε αντιφάσεις καθώς από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα της κυβέρνησης και από την άλλη τα ψηφίζει. “Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση μια λίγο πιο σοβαρή στάση. Μια μας καταγγέλλετε για παροχές και λαϊκισμό. Την άλλη ότι δεν δίνουμε αρκετές παροχές και λαϊκισμό. Μια μας λέτε ότι δεν εγγυάστε για τη μονιμότητα της 13ης σύνταξης. Την άλλη έρχεστε και την ψηφίζετε στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι ότι έπρεπε να είναι παραπάνω. Κατανοώ τη μεγάλη σας αμηχανία. Ευτυχώς, δεν κάνατε τα ίδια με το ’16 όταν δίναμε εφάπαξ 13η σύνταξη και μας λέγατε ότι βάζουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Έσπευσε ο κ. Βέμπερ ο φίλος σας να το κάνει”, είπε ο Πρωθυπουργός. Ειδικά αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι φοβίζει τον κόσμο με τα όσα λέει. “Μου αρκεί γιατί με τα όσα έχει αρχίσει να λέει πάλι ο αρχηγός σας για το πρόγραμμά του, για την 7ημερη εργασία, για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων, έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι -όχι το δικό μας – αλλά των πολλών”, είπε ο κ. Τσίπρας. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε με χιούμορ στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να είναι στα ίδια έδρανα και την επόμενη τετραετία, ώστε να ψηφίζουν τα θετικά μέτρα που θα φέρνει η κυβέρνηση.

Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους για “ανούσιες κοκορομαχίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο”, και με μοναδικό στόχο να κρύψουν πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές τους.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “με τις ελίτ, τους λίγους και ισχυρούς και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα μια χαρά τα πάει”, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, η πολιτική του αποκαλύπτεται με αυτογκόλ, με τη στήριξη του στον κ. Βέμπερ και στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ