Game Of Thrones: Το Top 10 με τους πλουσιότερους πρωταγωνιστές – Ποιος είναι στην κορυφή της λίστας

Μετά τη δέκατη επέτειο της θρυλικής σειράς δόθηκε στη δημοσιότητα το Top 10 των πλουσιότερων πρωταγωνιστών του Game of Thrones. Αρκετοί από τους ηθοποιούς εξαργύρωσαν την επιτυχία τους στη σειρά του HBO κερδίζοντας εκατομμύρια, όχι μόνο από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν αλλά και από επενδύσεις και εμπορικές συμφωνίες.

Σύμφωνα με τη λίστα, που έχει υπολογιστεί βάσει της γενικής καθαρής αξίας των καλλιτεχνών, στην κορυφή των πλουσιότερων, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόνο στην πρώτη σεζόν, είναι ο Σον Μπιν με περιουσία 19,6 εκατ. λιρών.

Η Sun δημοσιοποίησε το Τop 10 του καστ με τη βοήθεια της οικονομικής διαχειρίστριας Τζέμα Γκόντφρεϊ, η οποία είπε: “”Κάποιοι εξαργύρωσαν το ταλέντο και την επιτυχία τους και συνέχισαν να συσσωρεύουν πλούτο κάνοντας περισσότερες ταινίες. Άλλοι πήραν τα χρήματα και τα επένδυσαν ελπίζοντας να κάνουν περισσότερα λεφτά. Αυτοί που ίδρυσαν εταιρείες παραγωγής ή επένδυσαν νωρίς είδαν την καθαρή αξίας τους να αυξάνεται περισσότερο”.

Αυτό είναι το Top 10 των πλουσιοτέρων

Στη δέκατη θέση κατατάσσεται η Γκουέντολιν Κρίστι που υποδύθηκε την Μπριέν του Ταρθ, με περιουσία 3,8 εκατ. λιρών. Η Γκουέντολιν έχει συμμετάσχει και σε άλλες ταινίες ενώ την είδαμε ως Κάπτεν Φάσμα σε δύο ταινίες της σειράς από τον “Πόλεμο των Άστρων”, “The Force Awakens” και “Τhe Last Jedi”. Η εταιρεία της Christie Ventures Ltd κατέγραψε καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 εκατ. λιρών τον Μάρτιο του 2020 ενώ 1,6 εκατ. λίρες δηλώθηκαν ως μετρητά στην τράπεζα ή στο χέρι.

Η Μέισι Ουίλιαμς κατατάσσεται ένατη με εντυπωσιακή καθαρή αξία στα 4,4 εκατ. λίρες που περιλαμβάνει όχι μόνο τα κέρδη από τον ρόλο της αλλά επίσης επενδύσεις στην εφαρμογή social media Daisie και στην εταιρεία ψυχαγωγίας Wobbly Carrot.

Η ηθοποιός είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας με τη μητέρα της Χίλαρι και το 2020 η εταιρεία είχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,4 εκατ. λιτών και περίπου 2 εκατ. λίρες δηλώθηκαν ως μετρητά στο χέρι. Η Μέισι υποδυόταν την Άρια Σταρκ ενώ πρωταγωνίστησε και σε ταινία των X-Men τη “New Mutants” ενώ τώρα συμμετέχει στη βιογραφική ταινία του Ντάνι Μπόιλ για τους Sex Pistols.

Στο ίδιο επίπεδο, με περιουσία ύψους 4,4 εκατ. λιρών, είναι και η Νάταλι Ντόρμερ η οποία υποδύθηκε τη Μάρτζερι Τάιρελ από τη δεύτερη ως την έκτη σεζόν. Η ηθοποιός είναι διευθύντρια σε τρεις εταιρείες, την εταιρεία παραγωγής Dog Rose Productions Ltd, την Pangur Ltd, και την 42 Montague Road Management.

Στην όγδοη θέση έρχονται η Σόφι Τέρνερ και ο συμπρωταγωνιστής της Άλφι Άλεν με τους δύο σταρ να έχουν περιουσία ύψους 5,8 εκατ. λιρών.

Η Τέρνερ υποδύθηκε τη Σάνσα Σταρκ και αμειβόταν με περισσότερες από 100.000 λίρες το επεισόδιο στην τελευταία σεζόν, ενώ ήδη έχει πρωταγωνιστήσει στους X-Men ως η Τζιν Γκρέι. Είναι διευθύντρια στην εταιρεία Sophie Bee Enterprises.

Επίσης, ο Άλφι, υποδύθηκε τον Θίον Γκρέιτζοϊ για οκτώ σεζόν και πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες περιλαμβανομένης και της υποψήφιας για Όσκαρ “Jojo Rabbit”. Είναι διευθυντής της εταιρείας Kubi Kid Productions Ltd.

Η Λένα Χίντι λέγεται ότι έχει καθαρή αξία 6,5 εκατ. λιρών αφού υποδύθηκε τη Σερσέι Λάνιστερ από την πρώτη σεζόν. Η ηθοποιός λέγεται ότι κέρδιζε 900.000 το επεισόδιο μέχρι το τέλος της σειράς και από τότε ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής, την Peephole Productions.

Ο Κιτ Χάρινγκτον έχει καθαρή αξία που ανέρχεται σε 8.7 εκατ. λίρες και λέγεται ότι αμειβόταν με 360.000 λίρες το επεισόδιο για τις δύο τελευταίες σεζόν του Game of Thrones για τον ρόλο του ως Τζον Σνόου. Έχει επίσης την εταιρεία Kit Harington Ltd,.

Η Εμίλια Κλαρκ έγινε ισχυρό όνομα όταν υποδύθηκε την Ντενέρις Ταργκάριεν. Κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με περιουσία 9,4 εκατ. λιρών. Πέρα από τη θρυλική σειρά είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε επιτυχημένες ταινίες ενώ έκλεισε εμπορικές συμφωνίες με τους Dior, Dolce & Gabbana και Clinique. Είναι ιδιοκτήτρια δύο εταιρειών.

Ο Τζέισον Μομόα που υποδύθηκε τον σύζυγο της Ντενέρις Καλ Ντρόγκο στην πρώτη σεζόν φέρεται να έχει περιουσία 10,2 εκατ. λιρών. Κέρδισε παγκόσμια φήμη υποδυόμενος στη συνέχεια τον σουπερήρωα Aquaman το 2018.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Πίτερ Ντίνκλατζ με περιουσία 10,9 εκατ. λιρών. Υποδύθηκε τον Τίριον Λάνιστερ.

Εκτός του ότι συμμετείχε σε επιτυχημένες ταινίες ίδρυσε και τη δική του εταιρεία παραγωγής του 2016, την Estuary Films.

Δεύτερος κατατάσσεται ο Νικολάι-Κόστερ Βαλντάου, που υποδύθηκε τον αδελφό του Τίριον, Τζέιμι με περιουσία 11,6 εκατ. λιρών. Ο Δανός ηθοποιός συμμετείχε σε όλες τις οκτώ σεζόν της σειράς και ως το τέλος αμειβόταν με 1,1 εκατ. δολάρια το επεισόδιο.

Στην κορυφή βλέπουμε τον Σον Μπιν, με καθαρή αξία τα 19,6 εκατ. λίρες χάρη στη λαμπερή καριέρα του. Πριν από το Game of Thrones ο Μπιν είχε πρωταγωνιστήσει στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, στην ταινία του Τζέιμς Μποντ Goldeneye και σε πολλές άλλες ακόμη. Μετά το 2011 και τον ρόλο του στο Game of Thrones πρωταγωνίστησε πολλές σειρές και ήταν ο παραγωγός του δραματικού Time του BBC

σχολίασε κι εσύ