Σάλμα Χάγεκ: Η τραυματική ερωτική σκηνή του “Ντεσπεράντο” – ΒΙΝΤΕΟ

Χρόνια μετά την προβολή του “Ντεσπεράντο όπου ήταν ο πρώτος της μεγάλος Χολιγουντιανός ρόλος, η Σάλμα Χάγιεκ εκμυστηρεύεται το τραύμα που βίωσε ενώ γύρισε την ερωτική σκηνή της ταινίας του 1995. Η σταρ επέμεινε ότι δεν είχε να κάνει με τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκες ή τον συμπρωταγωνιστή της Αντόνιο Μπαντέρας, με τον οποίο ακόμη είναι καλοί φίλοι.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Χάγιεκ ανακάλεσε το πόσο άβολα αισθανόταν και τον δισταγμό της να ολοκληρώσει αυτήν τη σκηνή. Η Χάγιεκ υποδυόταν την Καρολίνα. Και ενώ είπε πόσο ευτυχισμένη ήταν που πήρε τον ρόλο, δεν γνώριζε τίποτα για την ερωτική σκηνή της ηρωίδας της με τον Ελ Μαριάτσι -που υποδυόταν ο Μπαντέρας- μέχρι που ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Επειδή ήταν κοντά με τον σκηνοθέτη και την τότε σύζυγό του Ελίζαμπεθ Αβεγιάν, που ήταν και η παραγωγός, η Χάγιεκ δέχτηκε να κάνει τη σκηνή, η οποία θα γυριζόταν σε κλειστό σετ με παρόντες μόνο τους πρωταγωνιστές, τον σκηνοθέτη και την παραγωγό. “Και εκεί που πηγαίναμε να αρχίσουμε εγώ άρχισα να κλαίω” είπε η Χάγιεκ σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Η σταρ είπε στους συνεργάτες της “δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Φοβάμαι”. Εξήγησε μάλιστα ότι φοβόταν τον Μπαντέρας: “Ήταν ένας τέλειος τζέντλεμαν και τόσο καλός και είμαστε ακόμη πολύ καλοί φίλοι. Αλλά ήταν πολύ ελεύθερος. Με φόβισε ότι αυτό για εκείνον ήταν τίποτα. Άρχισα να κλαίω και εκείνος είπε “ω Θεέ μου, με κάνεις να αισθάνομαι απαίσια”. Και ντράπηκα τόσο που έκλαιγα”.

Κι ενώ επέμεινε ότι τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο Μπαντέρας ήταν υπέροχοι και πως ποτέ δεν την πίεσε ο Ροντρίγκες για τη σκηνή, είπε ότι δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει τη σκηνή. “Δεν άφηνα με τίποτα την πετσέτα. Προσπαθούσαν να με κάνουν να γελάσω. Την έβγαζα για δύο δευτερόλεπτα και άρχιζα πάλι να κλαίω. Αλλά τα καταφέραμε, και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για εκείνη τη στιγμή” παραδέχτηκε. Η σκηνή περιλήφθηκε στην ταινία αλλά λόγω του τρόπου που γυρίστηκε έχει σύντομες λήψεις. “Όταν δεν είσαι εσύ, μπορείς να το κάνεις. Αλλά σκεφτόμουν διαρκώς τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Θα το έβλεπαν; Και θα τους ενοχλούσε; Οι άνδρες δεν τα σκέφτονται αυτά. Ο πατέρας τους θα πει “ναι, αυτός είναι ο γιος μου!”. Πράγματι, πήρε τον πατέρα της και τον αδεφό της στον κινηματογράφο για να δουν την ταινία και βγήκαν από την αίθουσα όταν άρχισε η σκηνή κι επέστρεψαν όταν ολοκληρώθηκε.

. I would take it off for two seconds and start crying again. But we got through it. We did the best with what we could do at the time.”

Eventually, the scene was finished and included in the final cut of Desperado, but because of the way they filmed, it was done in quick cuts. “When you’re not you, then you can do it,” Hayek said. “But I keep thinking of my father and my brother. And are they going to see it? And are they going to get teased? Guys don’t have that. Your father will be, ‘Yeah! That’s my son!’”

When Hayek did take her father and brother to see Desperado, they left during the sex scene and returned to the theater when it was over, she explained. While Hayek said she still has trouble watching the scene, she’s remained close with Banderas and has gone on to star in five other films with him.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ