Ξενοδοχείο «Το Twitter»: Αδιανόητες καταγγελίες για τον Μασκ – Έρευνα μετά τον σάλο για… υπνοδωμάτια στα γραφεία

Το BBC δημοσίευσε φωτογραφίες από χώρους γραφείων στο Twitter που έχουν μετατραπεί σε υπνοδωμάτια. Μάλιστα, οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο διερευνούν το περιστατικό ως πιθανή παραβίαση του οικοδομικού κώδικα. Μια εικόνα δείχνει ένα δωμάτιο με διπλό κρεβάτι, που περιλαμβάνει ντουλάπα και παντόφλες.

Ένας πρώην εργαζόμενος είπε ότι το νέο αφεντικό του Twitter, Έλον Μασκ, μένει στα κεντρικά γραφεία από τότε που αγόρασε την εταιρεία. Τον περασμένο μήνα έστειλε email σε όλο το προσωπικό του Twitter λέγοντας ότι «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί» για να πετύχουν.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι διερευνά πιθανές παραβιάσεις έπειτα από καταγγελία. Ο κ. Μασκ από την πλευρά του έκανε λόγο για επίθεση που γίνεται σε εταιρείες επειδή παρέχουν κρεβάτια σε «κουρασμένους υπαλλήλους». Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, ο Μασκ ανέφερε ότι θα εργαζόταν και θα κοιμόταν στο γραφείο «μέχρι να διορθωθεί η οργάνωση της εταιρείας».

Στο BBC δόθηκαν επίσης φωτογραφίες από καναπέδες που χρησιμοποιούνται ως κρεβάτια στις εγκαταστάσεις του Twitter. Μια άλλη αίθουσα συνεδριάσεων έχει ένα ξυπνητήρι και μια φωτογραφία τοποθετημένη πάνω από ένα στρωμένο κρεβάτι.

«Μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου», είπε ένας πρώην εργαζόμενος. Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το BBC.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ – ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά του στο Twitter τον Οκτώβριο – έστειλε email στο προσωπικό της εταιρείας λέγοντας ότι θα έπρεπε να εργάζονται “πολλές ώρες σε υψηλή ένταση”.

Πώς να κοιμάστε με επιτυχία στη δουλειά

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια, Σκοτ ​​Βίνερ, δήλωσε στο BBC την Τετάρτη: «Τώρα τους βάζει [τους εργαζόμενους] να κοιμούνται στο Twitter. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους. Δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτόν.”

Το Forbes σχολίασε την ιστορία των «θλιβερών μικρών χώρων ύπνου στην αίθουσα συνεδριάσεων στα πρόσφατα ερημωμένα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έπειτα από τις δεκάδες αποχωρήσεις στελεχών», σημειώνοντας ότι ήταν μια προφανής βελτίωση από… τον υπνόσακο στο πάτωμα που δημοσιεύτηκε από έναν υπάλληλο.


Τα υπνοδωμάτια, ανέφερε το Bloomberg, λέγεται ότι φιλοξενούν επίσης υπαλλήλους από την Tesla και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στον Μασκ, οι οποίοι έρχονται να εργαστούν στο Twitter.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ