Ρωσία: Ο Πούτιν συλλαμβάνει στρατιωτικούς στη Μόσχα αναφέρουν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Κύμα συλλήψεων στρατιωτικών στελεχών στη Ρωσία,  αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει στη Μόσχα, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, και την αναφορά αναπαράγουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποδίδουν την κινητοποίηση αυτή, σε προσπάθεια του προέδρου Πούτιν να αποδώσει ευθύνες για τις στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με αναρτήσεις των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το Διευθυντήριο Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, στη Μόσχα επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν αποκλείσει και τμήμα του κέντρου της πόλης, όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, ακριβώς λόγω της κινητοποίησης αυτής, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών λαμβάνονται μέτρα κατά στελεχών του ρωσικού στρατού.

Τα διεθνή πρακτορεία δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει τις εν λόγω πληροφορίες, ενώ είναι γνωστός ο πόλεμος προπαγάνδας που ακολουθεί ή εξελίσσεται παράλληλα με κάθε ένοπλη σύρραξη. Σύμφωνα λοιπόν με κάποια ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η διαβόητη μεραρχία Ντρεζίνσκι, η οποία θεωρείται η ελίτ της Ρωσικής Φρουράς έχει κατέβει στους δρόμους της Μόσχας. Οι μονάδες της, από κοινού με μονάδες της αστυνομίας κινούνται προς το κέντρο της Μόσχας. Τα ουκρανικά ΜΜΕ συνδέουν την κινητοποίηση αυτή με την έκρηξη στη Γέφυρα του Κερτς, σήμερα, που συνδέει την Κριμαία με το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τις ίδιες, μη επιβεβαιωμένες από ανεξάρτητες πηγές, πληροφορίες έχει γίνει γνωστό ότι έχουν γίνει πολλές συλλήψεις, κρατήσεις και αποκλεισμοί, στελεχών του στρατού. Ταυτοχρόνως, όλες οι στρατιωτικές μονάδες στην περίμετρο της Μόσχας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ