Ρωσία: «Διεφθαρμένος και βάναυσος» ο νέος διοικητής των εισβολέων στην Ουκρανία

Ο διαβόητος, πρώην διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, είναι ο νέος διοικητής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν σταλεί στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα, ο Σουροβίκιν, είναι «ένας διαβόητα διεφθαρμένος και βάναυσος στρατηγός ακόμη και με τα πρότυπα του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί την απομάκρυνση, όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας των δύο διοικητών από τις συνολικά πέντε στρατιωτικές διοικήσεις της Ρωσίας. Οι αλλαγές στρατιωτικών διοικητών είναι πλέον συνηθισμένες στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Κρεμλίνου, από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν  θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Στην καριέρα του στον ρωσικό στρατό, η οποία διαρκεί τουλάχιστον 35 χρόνια,  έχει τιμηθεί με το παράσημο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» (άτυπος τίτλος: Ήρωας της Ρωσίας) και έχει διακριθεί για την υπηρεσία του στη Συρία, όπου η Μόσχα ενεπλάκη στρατιωτικά.

Υπό τη διοίκηση του Σουροβίκιν, οι ρωσικές δυνάμεις που είχαν σταλεί στην Συρία, βοήθησαν την κυβέρνηση τoυ Άσαντ να καταφέρει  μια σημαντική καμπή στον αγώνα κατά των αντιπάλων της στον εμφύλιο πόλεμο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ, με την αποφασιστική συμβολή των ρωσικών δυνάμεων του Σουροβίκιν, ανέκτησαν πάνω από το 50% του συριακού εδάφους. ΟΙ κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από τις ρωσικές εξαπέλυσαν σειρά επιτυχών αντεπιθέσεων έως τα τέλη του 2017. Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ήταν ο Σουροβίκιν που κατάφερε να ανατρέψει το ρεύμα του πολέμου στη Συρία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ