Κατηγορηματικός Μενέντεζ: «Δεν θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία»

Σαφής και κατηγορηματικός παραμένει ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι δεν πρέπει να πουληθούν μαχητικά F-16 στην Τουρκία.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Νέο «μπλόκο» στην Τουρκία – «Δεν έχω καμία πρόθεση να συμφωνήσω σε πωλήσεις F-16»

Με ανάρτησή του στο Τwitter, o Αμερικανός Γερουσιαστής απορρίπτει επίσης τους πανηγυρισμούς στην γειτονική χώρα, ότι δήθεν ήρθησαν πλέον όλοι οι περιορισμοί για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επιμένει ότι είναι αναγκαίο να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ.

Στο tweet του ο Μενέντεζ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να εγκρίνει την πώληση -16 στην Τουρκία. Η ανάρτηση του Αμερικανού Γερουσιαστή αναφέρει:
«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, το #NDAA δεν είναι νίκη για την #Τουρκία. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία για να αντιμετωπίσουμε τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως Πρόεδρος #SFRC, ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις καταχρήσεις του σε όλη την περιοχή.…»

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για τις επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία – «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου»

 

Το κείμενο του NDAA

Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζονται στην Τουρκία, το Κογκρέσο, στο κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA) αναφέρει:  «Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ