Facebook: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε 11.000 απολύσεις

Την… χάρη του Έλον Μασκ που προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στο twitter βαδίζει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς μέσω e-mail ανακοίνωσε ότι η Meta θα περικόψει το 13% των θέσεων εργασίας. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την απόλυση 11.000 υπαλλήλων της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook, ιδιοκτήτριας και του Instagram, σηματοδοτώντας τις σημαντικότερες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού. «Συγγνώμη, κάναμε λάθος» αναφέρει το mail που εστάλη από τον ιδιοκτήτη της Meta, ο οποίος αιτιολογεί την απόφαση για τις μαζικές απολύσεις στην «αδύναμη διαφημιστική αγορά».

Στην ίδια επιστολή ανέφερε ότι «λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για να γίνουμε μια πιο σφιχτοδεμένη και αποτελεσματική εταιρεία περικόπτοντας τα διαθέσιμα έξοδα και επεκτείνοντας το “πάγωμα” των προσλήψεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023».

«Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε στην επιστολή του ο Ζούκερμπεργκ .

Σύμφωνα με την απόφασή του οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία με την Meta να αναλαμβάνει να καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες.

Σημειώνεται ότι η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να στηρίζει το αμφιλεγόμενο στοίχημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της για τη στροφή στην εικονική πραγματικότητα, λέγοντας ότι το metaverse είναι ένας «τομέας ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ