Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από τη Χερσώνα

Εντολή να αποσυρθεί από την ουκρανική πόλη Χερσώνα έλαβε ο ρωσικός στρατός, εξέλιξη που σηματοδοτεί μια σημαντική υποχώρηση για τη Ρωσία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Χερσώνα ήταν το πρώτο μεγάλο αστικό κέντρο που κατέλαβε η Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Η νότια περιοχή συνορεύει με την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε παράνομα το 2014.

Ο διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχιστεί ο εφοδιασμός της Χερσώνας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόσυρση, με εντολή του υπουργού Άμυνας ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Αυτή η εξέλιξη, σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν εξ’ ολοκλήρου από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, σημειώνει το BBC.

Αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ουκρανική αντεπίθεση.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η πιο λογική επιλογή είναι να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος μιας γραμμής φραγμού, κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου», είπε ο στρατηγός Σουροβίκιν σε συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών ηγετών.

Η εξέλιξη αυτή έγινε μετά από αναφορές Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναζαν σκόπιμα γέφυρες γύρω από την πόλη.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ, σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Θεωρούμενος ως ένας από τους κυριότερους υποστηρικτές της κατάληψης της Χερσώνας, είχε προειδοποιήσει μόλις πριν από έξι ημέρες ότι ήταν «το πιο πιθανό» ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έπρεπε να περάσουν στην ανατολική όχθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ