Απεργία: Επεισόδια και προσαγωγές μετά τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των μαζικών απεργιακών συγκεντρώσεων για το κύμα ακρίβειας.

Στην Αθήνα, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση είχαν καταφθάσει στο σημείο.

Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν και σε χρήση χημικών, οι κουκουλοφόροι σκορπίστηκαν στα γύρω στενά, ενώ οι διαδηλωτές κατέληξαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν με ειρηνικό τρόπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κάποιες προσαγωγές.

επεισόδια Αθήνα

Οι κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και στη συνέχεια οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος μετά τις κινητοποιήσεις – Οκτώ προσαγωγές

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε αγνώστους που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και τα ΜΑΤ.

Επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, περί τις 12.30 κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Θεσσαλονίκη- επεισόδια

Θεσσαλονίκη- επεισόδια

Ακολούθησε πετροπόλεμος και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης στη Ρωμαϊκή Αγορά και οι οδομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.

Θεσσαλονίκη - επεισόδια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Κάποια άτομα μπήκαν σε καταστήματα για να αποφύγουν την προσαγωγή, όμως εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, που τους πέρασαν χειροπέδες.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από το thesstoday.gr:

Έσπασαν τζαμαρία καταστήματος και τράπεζας

Νωρίτερα, άγνωστοι προξένησαν ζημιές σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, politic.gr, οι δράστες έσπασαν μια τζαμαρία σε κατάστημα της οδού Τσιμισκή, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε τράπεζα στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Θεσσαλονίκη- ένταση

Θεσσαλονίκη- επεισόδια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης.

Θεσσαλονίκη- απεργία- ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ