Θύμα ληστείας ο αρχιεκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπάρ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο άνθρωπος που σκότωσε πάνω από 300 ανθρώπους με εντολή του «βαρόνου της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ, καταγγέλλει ότι τον λήστεψαν στην πόλη της Κολομβίας, Μεντεγίν.

Ο Τζον Τζάιρο Βελάσκεζ, είπε ότι δύο άνδρες με μοτοσικλέτα τον ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και υπό την απειλή όπλου του άρπαξαν τα γυαλιά ηλίου του, δύο χρυσά μπρασελέ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο Βελάσκεζ αποφυλακίστηκε το 2014 αφού εξέτισε ποινή 22ετούς κάθειρξης για πάνω από 300 φόνους και την οργάνωση των δολοφονιών περίπου 3.000 ανθρώπων.

Είχε καταδικαστεί, μεταξύ άλλων για τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου της Κολομβίας, Λουίς Κάρλος Γκαλάν, το 1989. Παρά τη βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε κατάφερε να επιτύχει ελάφρυνση της ποινής του καταθέτοντας εναντίον του Αλμπέρτο Σαντοφίμιο, του αντιπάλου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 1990, ο οποίος και είχε διατάξει τη δολοφονία του Γκαλάν.

Τα τελευταία χρόνια ζει στο Μεντεγίν και μάλιστα λέει πως είναι η δεύτερη φορά που πέφτει στο στόχαστρο των ληστών. Αναφέρει πως πριν από λίγους μήνες του είχε συμβεί κάτι παρόμοιο αλλά είχε καταφέρει να ρίξει κάτω από την μοτοσικλέτα τον ένα από τους δύο ληστές και να τους ξεφύγει.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόβαλε αντίσταση επειδή ο δικηγόρος του τον είχε συμβουλέψει να μην παραβιάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το νόμο.

Ο Βελάσκεζ κατηγόρησε τον δήμαρχο του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ, για την έλλειψη ασφάλειας στη συμπρωτεύουσα.

«Ο δήμαρχος είναι ηλίθιος, η πόλη βρίσκεται στα χέρια αυτών των μοτοσικλετιστών», είπε.

Απαντώντας του μ’ ένα tweet ο δήμαρχος έγραψε: «είναι ανησυχητικό κάποιος που προξένησε τόσο πόνο να μου παραδίδει τώρα μαθήματα περί ηθικής. Εμείς πολεμούμε την ανομία που εκείνος βοήθησε να γιγαντωθεί.»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: CM& la noticia

Διαβάστε επίσης:

Ανακάλυψε μέσα από το Facebook ότι η σύζυγός του είχε παντρευτεί τον εραστή της

Al Jazeera: Γυναίκες στη Βενεζουέλα πωλούν τα μαλλιά τους για να αγοράσουν βασικά αγαθά – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Ντροπή για τη διεθνή κοινότητα η κατάσταση στο Χαλέπι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ