«Έχασα 90 κιλά σε 8 μήνες όταν έκοψα 2 τροφές» – Η εξομολόγηση ενός άνδρα για την απώλεια βάρους και οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Ένας επιτυχημένος σεφ εξομολογήθηκε ότι, με μια απλή αλλαγή στη διατροφή του, κατάφερε να χάσει 90 κιλά και να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. Όταν το βάρος του είχε φτάσει τα 185 κιλά αποφάσισε ότι έπρεπε να αλλάξει τρόπος ζωής. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αφαιρώντας 2 τροφές από την διατροφή του, βελτίωσε τόσο την υγεία του όσο την απόδοσή του στην δουλειά.

Γυναίκα που έχασε 17 κιλά αποκαλύπτει τα 4 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι κατά την απώλεια βάρους – «Επιβραδύνουν την πρόοδό σας»

Σεφ αποκαλύπτει ότι κατάφερε να χάσει 90 κιλά όταν έκοψε 2 τροφές

Ο σεφ Matteo Grandi αποκάλυψε ότι είχε φτάσει να ζυγίζει πάνω από 185 κιλά. Τότε αποφάσισε να αλλάξει τη διατροφή του και να ξεκινήσει άσκηση, σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος. Περνούσε πολλές ώρες στην κουζίνα, λόγω της δουλειάς του και δυσκολευόταν να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο Matteo, από τη Basilica στη Vicenza της Ιταλίας, αποφάσισε να κόψει τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες από τη διατροφή του, όταν ξεκίνησε την προσπάθεια για απώλεια βάρους. Επίσης, ξεκίνησε διαλειμματική νηστεία και ενσωμάτωσε την άσκηση στην καθημερινότητά του.

Γυναίκα που έχασε 40 κιλά αποκαλύπτει τα 6 πράγματα που την βοήθησαν στην απώλεια βάρους – «Μείνετε ενυδατωμένοι, κοιμηθείτε καλά»

«Πριν από περίπου 8 μήνες, συνειδητοποίησα ότι, καταβεβλημένος από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, είχα παραμελήσει την υγεία μου. Είχα φτάσει τα 185 κιλά, ίσως και περισσότερο, γιατί κάποια στιγμή σταμάτησα να ζυγίζομαι. Αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή: το πιο σημαντικό είναι η θέληση, όλα τα άλλα ακολουθούν…»

Ο Matteo είπε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η συνέπεια, αν και παραδέχτηκε ότι η διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες που ακολούθησε, του «άλλαξε τη ζωή του». Ισχυρίζεται ότι αυτή η διατροφή καθάρισε το μυαλό του και «διπλασίασε» την παραγωγικότητά του στη δουλειά. Σταμάτησε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των ζυμαρικών. Αυτό και μόνο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, οδήγησε σε απώλεια 12 κιλών, ενώ παράλληλα εξαφανίστηκαν τα σημάδια ψωρίασης από τους αγκώνες του.

Ο Matteo ισχυρίζεται ότι έκτοτε όποτε δοκίμαζε «δύο πιρουνιές» ζυμαρικά, ένιωθε νωθρός. «Αν για 20 δευτερόλεπτα ευχαρίστησης πρέπει να νιώθω άσχημα για ώρες μετά, ποιο είναι το νόημα; Απλώς πρόκειται για αλλαγή συνηθειών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά».

Στο πλαίσιο της διατροφής που ακολουθεί, τρώει ένα γεύμα το μεσημέρι και ένα άλλο στις 5 το απόγευμα. Το πρώτο αποτελείται συχνά από αυγά, σολομό, αβοκάντο και στήθος κοτόπουλου, ενώ το βραδινό του γεύμα αποτελείται από πράσινα λαχανικά, κρέας ή οστρακοειδή.

Ειδικός προειδοποιεί για την αφαίρεση ολόκληρων ομάδων τροφίμων από τη διατροφή σας

Ο διατροφολόγος Daniele Nucci προειδοποιεί για την αφαίρεση ολόκληρων ομάδων τροφίμων από τη διατροφή σας. «Οι υδατάνθρακες δεν πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως από την διατροφή μας. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ποσότητα.

Εάν καταναλώσω 80 γραμμάρια ζυμαρικά με άφθονο μπρόκολο, μαζί με μια πηγή πρωτεΐνης, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, καθώς είναι ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Αν, από την άλλη πλευρά, φάω 200 γραμμάρια ζυμαρικά all’amatriciana, τα πράγματα αλλάζουν».

Ο Daniele λέει ότι η αφαίρεση υδατανθράκων από τη διατροφή σας προκαλεί απώλεια υγρών και βάρους. Ωστόσο, ο ειδικός προειδοποιεί ότι τα αποτελέσματα δεν θα έχουν διάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να ξαναπάρετε βάρος.

Τι λέει οι ειδικοί για τους υδατάνθρακες;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) αναφέρει ότι οι αμυλούχοι υδατάνθρακες όπως οι πατάτες, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά μπορούν να παίξουν «σημαντικό ρόλο σε μια υγιεινή διατροφή». Οι αμυλούχοι υδατάνθρακες είναι μια «καλή πηγή ενέργειας» και παρέχουν θρεπτικά συστατικά όπως:

  • φυτικές ίνες,
  • ασβέστιο,
  • σίδηρο και
  • βιταμίνες Β.

Η υπηρεσία υγείας εξηγεί επίσης ότι τα ζυμαρικά είναι μια υγιεινή επιλογή, αν και λέει ότι οι επιλογές ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινές από τα άλλα ζυμαρικά.

Οι πιθανοί κίνδυνοι από μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Μια μελέτη του 2022 ανέφερε: «Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχουν στο σώμα γλυκόζη για την υποστήριξη των σωματικών λειτουργιών και της σωματικής δραστηριότητας».

Ενώ μια μελέτη του 2023 ανέδειξε τους κινδύνους μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων. «Πολλές μελέτες συνδέουν τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων με αυξημένη θνησιμότητα. Επιδημιολογικές μελέτες και μετα-αναλύσεις έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας με πρόσληψη υδατανθράκων μικρότερη από 40%».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK