Γραμμή 3 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα έως και την Πέμπτη – Τι ισχύει για την επόμενη εβδομάδα

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, στο τμήμα «Αμπελόκηποι – Χαλάνδρι», με αποτέλεσμα προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και νωρίτερο κλείσιμο σταθμών, έως και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Οι αλλαγές αφορούν σε συγκεκριμένους σταθμούς και δρομολόγια, ενώ ο ΟΑΣΑ δρομολογεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Συνεχίστηκαν οι εργασίες αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, στο τμήμα «Αμπελόκηποι – Χαλάνδρι», με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις νυχτερινές ώρες.
  • Ειδικότερα, οι σταθμοί «Πανόρμου», «Κατεχάκη», «Εθνική Άμυνα», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο» και «Αγία Παρασκευή» έκλειναν στις 21:40 το βράδυ, δυόμισι ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη λήξη κυκλοφορίας.
  • Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ δρομολόγησε την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ20 «Στ. Μετρό Αμπελόκηποι – Στ. Μετρό Χαλάνδρι», η οποία περνούσε από όλους τους κλειστούς σταθμούς.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας έως και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, με τα έργα να πραγματοποιούνται στο τμήμα «Αμπελόκηποι – Χαλάνδρι» και να τίθενται σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις νυχτερινές ώρες.

Μετρό: Νωρίτερα θα κλείνουν 6 σταθμοί της Γραμμής 3 από την Κυριακή λόγω έργων

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, από την Κυριακή 11 έως και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και από την Κυριακή 18 έως και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, οι σταθμοί «Πανόρμου», «Κατεχάκη», «Εθνική Άμυνα», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο» και «Αγία Παρασκευή» θα κλείνουν στις 21:40 το βράδυ, δυόμισι ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη λήξη κυκλοφορίας.

Η κίνηση των συρμών στη Γραμμή 3 κατά τις ώρες των εργασιών θα διεξάγεται μεταξύ των σταθμών «Δημοτικό Θέατρο – Αμπελόκηποι» και «Χαλάνδρι – Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».

Καιρός: Ανεβαίνει το θερμόμετρο με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή – Πού αναμένονται καταιγίδες

Οι τελευταίοι συρμοί, πριν το κλείσιμο των σταθμών, θα αναχωρούν:

Από Δημοτικό Θέατρο προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:12.
Από Πανόρμου προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:42.
Από Κατεχάκη προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:44.
Από Εθνική Άμυνα προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:47.
Από Χολαργό προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:48.
Από Νομισματοκοπείο προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:50.
Από Αγία Παρασκευή προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:52.
Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:30.
Από Αγία Παρασκευή προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:33.
Από Νομισματοκοπείο προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:35.
Από Χολαργό προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:36.
Από Εθνική Άμυνα προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:38.
Από Κατεχάκη προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:40.
Από Πανόρμου προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:42.
Δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Μετρό

Τελευταίοι συρμοί:

Από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 21:06.

Από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:10.

Έπειτα από την έναρξη των τεχνικών εργασιών στις 21:40, οι συρμοί με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο θα αναχωρούν από τον σταθμό Χαλάνδρι, ενώ οι συρμοί που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν το δρομολόγιό τους στον ίδιο σταθμό.

Αναλυτικά:

Αναχωρήσεις από Χαλάνδρι προς Αεροδρόμιο: 22:20, 22:56 και 23:32.
Αναχωρήσεις από Αεροδρόμιο προς Χαλάνδρι: 21:46, 22:22, 22:58 και 23:34.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ δρομολογεί την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ20 «Στ. Μετρό Αμπελόκηποι – Στ. Μετρό Χαλάνδρι», για τις ημέρες Κυριακή έως Πέμπτη, από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό.

Η γραμμή θα περνάει από όλους τους κλειστούς σταθμούς και θα συνδέει τον σταθμό Αμπελόκηποι με τον σταθμό Χαλάνδρι.

Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις εξής στάσεις:

Στην κατεύθυνση Στ. Μετρό Αμπελόκηποι – Στ. Μετρό Χαλάνδρι:

«ΣΤ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ» (προσωρινή αφετηρία επί της οδού Πανόρμου, μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Βατοπεδίου), «ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ», «ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ», «ΣΤ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ», «ΣΤ. ΧΟΛΑΡΓΟΣ», «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ», «ΣΤ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», «ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ».

Στην κατεύθυνση Στ. Μετρό Χαλάνδρι – Στ. Μετρό Αμπελόκηποι:

«ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ», «ΣΤ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ», «ΣΤ. ΧΟΛΑΡΓΟΣ», «ΣΤ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ», «ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ», «ΤΕΡΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ» (προσωρινό τέρμα αποβίβασης επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, περίπου 20 μέτρα πριν από το φανάρι).

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.