Με αλεξίσφαιρα γιλέκα οι δικαστικοί λειτουργοί στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ- Τι απαντούν στο enikos.gr οι Εισαγγελείς

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ειδική εκπαίδευση θα προσέρχονται στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με την εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”.

Σε έγγραφο- ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτεται σήμερα και συντάχθηκε στις 14 Ιουνίου 2019 από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ανάλυσης και του Τμήματος Ανάλυσης του Εγκλήματος, υπάρχει αναφορά σε εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ «για παροχή εκπαιδεύσεων σε εισαγγελικούς λειτουργούς που συνδράμουν τις αστυνομικές υπηρεσίες σε κατ΄οίκον έρευνες, αθλητικούς αγώνες, εκκενώσεις κτιρίων κ.λπ., κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Στην ίδια γραπτή εντολή της ΕΛ.ΑΣ συμπληρώνεται «αποφασίστηκε ότι σε περιπτώσεις συνδρομής των εισαγγελικών λειτουργών, η παροχή αλεξίσφαιρων γιλέκων σε αυτούς θα πραγματοποιείται από την αρμόδια για την έρευνα υπηρεσία. Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαταχθέντων».

«Επιλύεται ένα μακροχρόνιο αίτημα, είναι αναγκαία η υλοποίηση αυτού του μέτρου», δηλώνει στο enikos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Ένωσης προς τα αρμόδια όργανα που ικανοποίησαν το αίτημά τους.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι« είναι αναγκαίο το μέτρο, το ζητήσαμε εμείς για να υπάρχει μία στοιχειώδης εκπαίδευση των συναδέλφων που θα συνδράμουν σε επιχειρήσεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια. Χρειαζόμαστε προστασία σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις γιατί δεν έχουμε τεχνογνωσία».

«Η στοιχειώδης εκπαίδευση και ο απαραίτητος εξοπλισμός θα εμψυχώσει τους συναδέλφους οι οποίοι καλούνται εκ περιτροπής να συνδράμουν στις κατ’ οίκον επιχειρήσεις της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ