Γεροβασίλη: Πολλές από τις προληπτικές προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμο – ΒΙΝΤΕΟ

«Παραμύθι» και «ανοησίες» χαρακτήρισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γερόβασιλη τις κατηγορίες της ΝΔ περί ανοχής της κυβέρνησης στη βία και την ανομία και ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει τη ψυχραιμία της.

“Η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της” ανέφερε.

“Ποτέ δε θα είμαστε στην ίδια πλευρά με τη ΝΔ για το δόγμα της περί νόμου και τάξης. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στη λογική του τι σημαίνει ασφάλεια, είναι ιδεολογική μας διαφορά. Η ΝΔ προσπαθεί να πει ότι υπάρχει ανοχή. Δεν υπάρχει καμιά ανοχή, ας βγει να καταγγείλει ποιος αστυνομικός διατάχθηκε από ποιον να μην κάνει τη δουλειά του. Γι’ αυτό είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΤ1 και σημείωσε “δεν είπαν ακόμη ότι θα βγω να πετάξω εγώ τις μολότοφ αλλά σιγά σιγά θα φτάσουμε και εκεί”.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε επίσης τη δήλωση της Μ. Σπυράκη, κάνοντας λόγο για «ανοησία» ότι η επιτυχή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές οφείλεται στο ότι πιθανόν θα κυβερνήσει η ΝΔ. «Άλλοι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, άλλοι προσπαθούν για την ασφάλεια και άλλοι καρπώνονται την επιτυχία. Δεν γίνεται αυτό, δεν έχει ξανακουστεί μεγαλύτερη ανοησία» τόνισε η Ο. Γεροβασίλη.

«Πολλές προληπτικές προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμο»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά μέρος του σχεδίου ασφάλειας της ΕΛΑΣ και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία δεν παρεμβαίνει στον σχεδιασμό. Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό οργανωμένες ομάδες καλούν σε βίαιη δράση μέσω διαδικτύου. «Πολλές προληπτικές προσαγωγές το τελευταίο μήνα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ονοματεπώνυμο. Οι περισσότερες προσαγωγές δεν ήταν τυχαίες» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι οι ίδιοι οι προσαχθέντες ξέρουν γιατί και τι ετοιμάζονταν να κάνουν.

«Δεν μπορεί τη μία να κατηγορείται η αστυνομία ότι δεν κάνει τη δουλειά της και την άλλη ότι την κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ο. Γεροβασίλη. Η υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στη Βόρεια Ελλάδα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο εκτίμησε πως όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ψευδής πληροφόρηση, θα εκτιμήσει τα οφέλη της Συμφωνίας και θα αντιστραφεί το κλίμα.

«Σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ, έχει βελτιωθεί η κατάσταση»

«Η ελληνική αστυνομία με επιχειρησιακά σχέδια που μεδοθεύει και υλοποιεί αντιμετωπίζει αναλογικά τα διάφορα περιστατικά καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες και στο κομμάτι της μεγάλης παραβατικότητας αλλά και σε αυτό της μικρής» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη. Όπως είπε, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι ήδη έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, κάτι το οποίο το βλέπει και όποιος κυκλοφορεί.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος που δρούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας, ληστεύοντας αλλά και διακινώντας μικροποσότητες ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας με παρακολούθηση επί μήνες. «Αυτή η επιχείρηση αποδεικνύει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο» επισήμανε και υπενθύμισε ότι επί υπουργίας Ν. Τόσκα είχαν γίνει άλλες τρεις μεγάλες αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ