Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνει τα Boeing 737 MAX

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος προσωρινά τα Μπόινγκ 737 MAX που πετούν στις ΗΠΑ λόγω των νέων δορυφορικών δεδομένων που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν σήμερα, τα οποία αφορούν το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών το οποίο συνετρίβη την Κυριακή.

Η απαγόρευση της πτήσης “θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστούν πιο εκτενείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των πληροφοριών που περιέχουν” τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό, προειδοποίησε η αμερικανική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρει για πόσο χρόνο το αεροσκάφος αυτό θα παραμείνει καθηλωμένο στο αμερικανικό έδαφος.

Ο επικεφαλής της FAA είπε στους δημοσιογράφους ότι τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους που συνετρίβη μεταφέρονται σήμερα στη Γαλλία, όπου θα εξεταστούν από τη γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (BEA).

Την ίδια ώρα η Μπόινγκ ανακοίνωνε ότι έχει “πλήρη εμπιστοσύνη” στην αξιοπιστία και στην ασφάλεια του 737 MAX αλλά ότι στηρίζει την σημερινή απόφαση των ΗΠΑ να καθηλώσουν στο έδαφος τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μετά το δυστύχημα με αεροσκάφος αυτού του τύπου των Αιθιοπικών Αερογραμμών την Κυριακή στην Αντίς Αμπέμπα, στο οποίο σκοτώθηκαν και οι 157 επιβαίνοντες.

“Υποστηρίζουμε την προδραστική αυτή απόφαση που ελήφθη προληπτικά. Η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Μπόινγκ από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της”, δήλωσε ο Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρίας, εμμένοντας στο γεγονός ότι η σύσταση για την ακινητοποίηση προσωρινά του στόλου των αεροσκαφών αυτών έγινε με πρωτοβουλία της Μπόινγκ προκειμένου να υπάρξει καθησυχασμός του κοινού. “Η Μπόινγκ διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 MAX”, πρόσθεσε ο πρόεδρός της

.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέδωσε στις πιέσεις και ανακοίνωσε νωρίτερα ότι όλα τα Boeing 737 MAX θα καθηλωθούν στο έδαφος, συντασσόμενος έτσι με τη διεθνή ανησυχία για το νέο αυτό αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας έπειτα από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ