Έτσι νίκησε η ΑΕΚ τη Λαμία – ΒΙΝΤΕΟ

Άλμα προς τον τελικό για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν έκανε η ΑΕΚ.

Ο δύσκολος γρίφος που προσπάθησε να βάλει η Λαμία στην Ένωση στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας λύθηκε κυρίως χάρη στον καταπληκτικό Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά στο 63′ και άνοιξε το δρόμο στην ΑΕΚ, που νίκησε με 2-0 (το δεύτερο γκολ ο Κρίστιτσιτς στο 91′), ένα βήμα πιο κοντά στην τέταρτη σερί παρουσία της σε τελικό και στην τρίτη συνεχόμενη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που προηγουμένως στο άλλο ζευγάρι του θεσμού επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης με δύο γκολ του Μάτος.

Καταλυτικός παράγοντας στάθηκε και ο Μπάρκας, ο οποίος στο 95′ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Αντέτζο κι έτσι δεν έγινε το 2-1.

Για μία ώρα αγώνα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δυσκολευόταν πολύ και απειλούσε λίγο. Τελικά ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β’ μέρος και ιδιαίτερα μετά το 60′ κατάφερε να βρει φάσεις και δύο γκολ.

Η Λαμία επέλεξε την μαζική άμυνα με δύο ζώνες, αλλά απείλησε ελάχιστα τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν στον πλάι τους απόψε 20.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, στο 95′ ο Αντέτζο άγγιξε το γκολ, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με 3-5-2 και τον Μάνταλο σε θέση οργανωτή με Σιμόες – Κρίστιτσιτς χαφ πίσω του, ενώ η Λαμία ξεκίνησε με 4-2-3-1 που ουσιαστικά ήταν 5άδα στον άξονα ως δεύτερη γραμμή άμυνας.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, είχε πολλές κατοχές, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Μετά το 15’ ο Ισπανός προπονητής άλλαξε τα πλάνα του και με 4-4-2 ή 4-2-3-1 έστειλε στα φτερά της επίθεσης Μάνταλο – Γκάλο, αλλά και πάλι η ΑΕΚ προβλημάτιζε. Καθαρή φάση για γκολ δεν μπορούσε να φτιάξει και μόνο το δοκάρι του Μάνταλου από σέντρα σουτ ήταν η καλύτερη απειλή της στο 38’.

Και το ημίχρονο τελείωσε με προβληματισμό και αγωνία στους «κιτρινόμαυρους» και τους φίλους τους στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με την έναρξη του β’ ημίχρονου ο Χιμένεθ έβγαλε τον Γκάλο και έβαλε τον Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική και ενεργητική, άγγιξε το γκολ στο 47′ με τον Λιβάγια, από εκεί και πέρα δεν είχε φάση για γκολ. Και επίσης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Στη μία ώρα αγώνα βγήκε ο Μπαράλες, ο Καραμάνος ανέβηκε στην κορυφή της επίθεσης και ο Επστάιν μπήκε στο πλάι.

Στο 61’ ο Πόνσε άγγιξε το γκολ με τετ α τετ που κόντραρε, αλλά δύο λεπτά μετά από ασίστ του Μάνταλου με κεφαλιά έκανε το 1-0 και άνοιξε το δρόμο…

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη και έκανε φάσεις για να σκοράρει και άλλο γκολ. Ο Κρίστιτσιτς άγγιξε το γκολ στο 70’, ο Μπογέ το πλησίασε στο 75’ και στο 90′, αλλά η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε… ρέντα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή βραδιά τον Μελίσσα.

Τελικά στο 91′ ο Κλωναρίδης έκανε την ασίστ και ο Κρίστιτσιτς με προβολή έκανε το 2-0 που… καθάρισε το ματς και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Ενωση.

Στο 95′ η Λαμία με σουτ του Αντέτζο άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μπάρκας με απίστευτη επέμβαση κράτησε το 2-0.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46’ Κλωναρίδης), Κρίστιτσιτς (90’ Αλεφ), Μάνταλος, Σιμόες, Χουλτ, Λιβάγια (74’ Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία: Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (69’ Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77’ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56’ Επστάιν).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ