Πολυτεχνείο: Σε 13 συλλήψεις στην Αθήνα προχώρησαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 48 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.
  • Στις πορείες της πρωτεύουσας εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 23.000 πολίτες, με τις συναθροίσεις να πραγματοποιούνται σε κεντρικούς οδικούς άξονες.
  • Η γενική εικόνα των εκδηλώσεων χαρακτηρίστηκε από ηρεμία και ομαλότητα, χωρίς την πρόκληση επεισοδίων, με τις συλλήψεις να αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σε 48 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σήμερα στο πλαίσιο ελέγχων λόγω των εκδηλώσεων στην Αθήνα για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες στην πρωτεύουσα εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 23.000 πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας με εκτιμώμενη συμμετοχή περίπου -23.000- πολιτών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκπόνησε και εφάρμοσε ένα σύγχρονο και ευέλικτο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών πλήρους προστασίας και ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων, τόσο για τη διευκόλυνση της ασφαλούς συμμετοχής των πολιτών όσο και για την προστασία των εγκαταστάσεων και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης.

Οι συναθροίσεις και πορείες που έλαβαν χώρα στους οδικούς άξονες Σταδίου, Πανεπιστημίου και Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς την πρόκληση επεισοδίων και ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Η αποχώρηση των συμμετεχόντων διεξήχθη ομαλά μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και λοιπών οδικών αξόνων.

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε -48- προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας, εκ των οποίων -13- άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η γενική εικόνα των εκδηλώσεων χαρακτηρίστηκε από ηρεμία και ομαλότητα, με την απουσία εντάσεων να ενισχύει την απρόσκοπτη συμμετοχή των πολιτών στην επετειακή πορεία.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.