Εξέγερση σε δομή μεταναστών στις Σέρρες – Τουλάχιστον 29 συλλήψεις, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου στη δομή μεταναστών, στο Κλειδί Σιντικής, στις Σέρρες.
  • Μετανάστες που διαμένουν στη δομή έκοψαν τα συρματένια πλέγματα και διέφυγαν.
  • Στο σημείο βρίσκονται ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου στη δομή μεταναστών, στο Κλειδί Σιντικής, στις Σέρρες, όπου μετανάστες προσπάθησαν να ρίξουν συρματένια πλέγματα και να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από την Δ’ πτέρυγα όπου διαμένουν 235 διοικητικά κρατούμενοι αλλοδαποί.  Πρόκειται για μετανάστες κυρίως από την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές και λιγότεροι από το Πακιστάν.

Σήμερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τους επιδόθηκαν αρνητικές αποφάσεις για χορήγηση ασύλου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Άρχισαν να φωνάζουν, έβαλαν φωτιά σε ρούχα, ενώ φέρεται να προκάλεσαν ζημιές στην περίφραξη της δομής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε 29 συλλήψεις για το περιστατικό, ενώ τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για απόπειρα απόδρασης καθώς επιχείρησαν διαφύγουν από τη δομή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα, ενώ ένας άλλος δέχθηκε δαγκωματιά. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ αναμένεται να ελεγχθούν οι κάμερες ασφαλείας της δομής για να διαπιστωθεί πώς ξεκίνησε το περιστατικό.

Μετά το επεισόδιο, έγινε καταμέτρηση και διαπιστώθηκε πως δεν λείπει κάποιος.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.