Με C-130 επιστρέφουν οι σοροί των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ – Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» οι 2 τραυματίες

Αναχώρησε στις 4.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1) το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει στην Ελλάδα τις σορούς των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ, που σκοτώθηκαν την Τρίτη στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία.

Το C-130 έφτασε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, λίγα λεπτά μετά τις 3.15 το μεσημέρι.

Στον χώρο του αεροδρομίου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, πριν το C-130 αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.

 

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα βρεθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά την άφιξη του C-130 ώστε να συνοδεύσουν τις σορούς έως το γήπεδο της Τούμπας.

«Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 16:30 αποκλειστικά με μηχανάκια για να συνοδεύσουμε τις σορούς των αδερφών μας έως το γήπεδο της Τούμπας. Για όσους δεν έχουν μηχανές το ραντεβού δίνεται έξω από το πέταλο της θύρα 4 στις 17:00 ώστε να τους υποδεχθούμε για τελευταία φορά», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου.

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης όλων των θυμάτων του θανατηφόρου τροχαίου.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι 2 εκ των τραυματιών – Μεταφέρθηκαν στο «Παπαγεωργίου»

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ, που μεταφέρει τους δύο εκ των τριών τραυματισμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που απογειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 από την Ελευσίνα έφθασε στις 10:33 στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, και παρέλαβε τον 20χρονο Κωνσταντίνο και τον 28χρονο Μάριο, προκειμένου να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η πτήση διήρκεσε περίπου 1.30 ώρα και προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τα ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν τους δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ, που τραυματίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία.

Μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου»

Στη συνέχεια, οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δύο τραυματιών είναι πολυτραυματίας και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και ενδέχεται να μη χρειαστεί νοσηλεία.

 

Σε πρώτη φάση, οι τραυματίες θα οδηγηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και θα μείνουν στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, έως ότου γίνει η εισαγωγή τους στις κλινικές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μιχάλης Κούπκας, ανέφερε:

«Η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκφράζουμε, καταρχάς, τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας στις οικογένειες των παιδιών, που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και στήριξη στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ψυχολογικής υποστήριξης, ο κ. Κούπκας απάντησε ότι το ζήτημα θα αξιολογηθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Σχετικά με τον τρίτο τραυματία οπαδό του ΠΑΟΚ, οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα έκριναν, κατόπιν νεότερης εκτίμησης, ότι απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση και, για λόγους ασφαλείας, δεν κατέστη δυνατή σήμερα η αεροδιακομιδή του. Το ΕΚΑΒ παραμένει σε ετοιμότητα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή του, μόλις αυτό καταστεί ιατρικά εφικτό.

Η επιχείρηση αεροδιακομιδής των δύο τραυματιών πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας και την Ελληνική Πρεσβεία στη χώρα, ενώ το Συντονιστικό Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ διατηρούσε συνεχή επικοινωνία με το νοσηλευτικό ίδρυμα της Τιμισοάρα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τον ασφαλή επαναπατρισμό των τραυματιών.

Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Εύγε στο ΕΚΑΒ μας

«Εύγε στο ΕΚΑΒ μας. Οι γιατροί της Ρουμανίας είχαν δώσει την άδεια να πάρουμε από χτες (28/01) τους τραυματίες. Όμως, η ομάδα του ΕΚΑΒ επέμεινε ότι για τον πολυτραυματία πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 24 ώρες, μήπως υπάρξει κάποια επιπλοκή. Όπως και υπήρξε», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Το παιδί αυτό είναι πολύ τυχερό μέσα στην ατυχία του, έχει σοβαρά κατάγματα σε πολύ ευαίσθητες περιοχές σε αυχένα και σπονδυλική στήλη. Δεν έχει πάθει καμία νευρολογική ζημιά. Όταν με το καλό θεραπευτούν τα κατάγματα, θα έχει κανονικά την κίνηση του σώματός του και θα επιστρέψει στην παλιά του ζωή. Το μόνο που μπορεί να συμβεί, είναι να γίνει κάποιο λάθος, διότι επαναλαμβάνω πως έχει κατάγματα σε ευαίσθητες περιοχές. Το παιδί δεν μπορεί να μπει κατευθείαν στο αεροπλάνο. Θα γυρίσει με ασφάλεια, όταν πρέπει», επεσήμανε.

«Έχει ο Θεός»

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τιμισοάρα είχε σπεύσει και ο πατέρας του παιδιού ο οποίος εμφανώς συγκινημένος είπε: «Έχει χτυπήσει στο κεφάλι, είναι σοκαρισμένος. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, οδεύουμε προς το καλύτερο, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων». «Έχει ο Θεός», κατάληξε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 20χρονου Κωνσταντίνου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK